37 de biciclişti accidentaţi la Braşov în nouă luni. Cinci au murit!

37 de biciclişti accidentaţi la Braşov în nouă luni. Cinci au murit!

În primele nouă luni ale anului 2017, pe raza județului Brașov s-au produs 37 de accidente grave în care au fost implicați bicicliștii. Dintre acestea 27 au fost comise pe fondul nerespectării regulilor de circulație de către conducătorii acestor vehicule și au avut, ca urmări, 5 morți și 22 răniți grav.

Cauzele comiterii accidentelor din vina bicicliștilor, au fost nerespectarea regulilor de prioritate, nesemnalizarea și neasigurarea înaintea efectuării virajelor (mai ales la stânga), conducerea bicicletei pe timpul nopții fără a fi echipată conform prevederilor legale sau de către persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice.

„Vă reamintim că, pentru un plus de siguranță mersul pe bicicletă nu înseamnă doar menținerea echilibrului ci și formarea deprinderilor necesare deplasării în siguranță, în condițiile unui trafic intens, efectuarea corectă a tuturor manevrelor, și – înainte de toate – cunoașterea și respectarea regulilor de circulație”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Iată câteva recomandări pe care trebuie să le luați în considerare în calitate de bicicliști:

  •  bicicletele trebuie conduse pe partea dreaptă a drumurilor publice, cât mai aproape de bordură sau acostament. Acolo unde există piste speciale pentru biciclete, conducătorii acestora le vor folosi obligatoriu.
  •  la schimbarea direcției de mers asigurați-vă temeinic și semnalizați din timp intenția de a vira. Semnalizarea se efectuează cu cel puțin 50 m în localități, respectiv 100 m în afară, înainte de efectuarea manevrei.
  •  în circulația pe drumurile publice bicicleta trebuie echipată cu dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție, cu lumini corespunzătoare și dotată cu sistem de avertizare sonoră și cu dispozitive fluorescent-reflectorizante.

Bicicliștii trebuie să știe că este interzis să circule sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor se sancționează cu 6-8 puncte amendă.

  1. […] am citit la Dan un articol in care se spunea ca in 5 luni au fost accidentati 37 de biciclisti in Brasov. Nu stiu de unde […]

    Reply
  2. […] CITEŞTE ŞI:  37 de biciclişti accidentaţi la Braşov în nouă luni. Cinci au murit! […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.