Numărul cazurilor de rujeolă în scădere la Brașov

Numărul cazurilor de rujeolă în scădere la Brașov

Deși statisticile Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), arată că în judeţul Braşov, în ultimele 30 de zile (15 septembrie – 13 octombrie), s-au înregistrat 200 de cazuri noi de rujeolă, numărul real al îmbolnăvirilor înregistrate în luna septembrie, este în scădere faţă de lunile anterioare, spun reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Potrivit dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt al DSP, în luna septembrie au fost înregistrate 126 de cazuri de rujeolă, iar în luna octombrie numărul acestora a scăzut la 81.

„Majoritatea cazurilor din luna septembrie provin din luna august. În acest moment la Braşov nu există un vârf al numărului de cazuri, vârful a fost luna iunie când am înregistrat 190 de cazuri de rujeolă, în luna iulie 160, iar în luna august 156. Practic, la Braşov se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de rujeolă”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Referitor la capitolul vaccinări, reprezentanții DSP spun că Brașovul stă destul de bine, însă probleme apar mai ales în zonele defavorizate, în comunităţile de romi de la sate.

„Cu vaccinarea stăm bine, dar sunt în continuare persoane care refuză să-şi vaccineze copiii, nefiind obligatoriu acest lucru. Suntem în discuţii cu autorităţile locale pentru deschiderea unor centre de vaccinare în zonele defavorizate ale judeţului. De aici provin şi cele mai multe cazuri, dar şi din comunităţile de romi. Ar fi foarte bine ca toată lumea să înţeleagă că acest vaccin este foarte eficient şi în beneficiul copiilor. Medicii de familie duc muncă de lămurire cu părinţii, dar nu toată lumea înţelege ”, a explicat dr. Claudia Bularca.

În ceea ce priveşte stocul de vaccin, la DSP Brașov în prezent sânt 8.537 de doze, la care se adaugă şi stocurile medicilor de familie.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.