Noua chichiţă pentru Aeroport: să fie inclus în Master Planul de Transport

Noua chichiţă pentru Aeroport: să fie inclus în Master Planul de Transport

Autorităţile din judeţul Braşov fac demersuri pentru ca Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav să fie inclus în Master Planul Naţional de Transport,ca proiect strategic prioritar, vineri fiind chemaţi la discuţii, la Prefectură, cei care pot decide acest lucru.

Prefectul judeţului Braşov i-a chemat, vineri, pe repezentanţii autorităţilor locale şi pe parlamentarii de Braşov la discuţii pentru a stabili ce trebuie făcut din punct de vedere tehnic pentru ca Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav să fie inclus în Master Planul Naţional de Transport.

„Am convingerea că alături de cei de la Agenţia de Dezvoltare 7 Centru, şi celelalte instituţii guvernamentale se vor implica în realizarea acestui obiectiv. Am stabilit un calendar, împreună cu cei de la ADR 7 Centru şi în două săptămâni vom avea un document comun de susţinere semnat de toţi decidenţii. Consider că acesta este un moment zero“, a declarat Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a spus că o regiune nu poate exista fără infrastructură, iar Aeroportul este foarte important în zonă.

„Nu poţi să faci infrastructură de apă-canal într-o regiune, dacă nu te conectezi la nişte staţii de epurare, care să preia tot ceea ce are legătură cu acest domeniu. Nu poţi să faci o autostradă de un kilometru, doi sau cinci, dacă nu eşti conectat la o reţea de autostrăzi naţională şi europeană. Şi un aeroport este tot un domeniu de infrastructură-mobilitate-accesibibilitate. Nu poţi să exişti ca infrastructură dacă nu eşti conectat într-un plan, într-o strategie. Demersul pe care l-am făcut la ADR 7 Centru în ultima şedinţă exact în asta constă. L-am adus, din plan judeţean, în plan regional şi acum acest organism împreună cu autorităţile locale şi judeţene şi factorii politici la nivel de judeţ Braşov, Covasna şi Harghita să ne ducem mai departe şi să ajungem într-un master plan naţional“, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Includerea în Master Planul de Transport ar aduce Aeroportului din Braşov şanse în plus pentru accesarea de fonduri europene destinate construirii Aeroportului, spun reprezentanţii Aeroportului.

La întâlnirea de la Prefectura Braşov au participat mai mulţi parlamentari din judeţ. Valoarea investiţiei totale în aeroportul din Braşov se ridică la 57,505 milioane de euro (TVA inclus). Până în prezent a fost construită o pistă şi un gard în jurul terenului.

Loading...
  1. Inca un motiv pentru tergiversarea constructiei aeroportului. Multumim D-le Vestea si Scripcaru! Mult bine faceti Brasovului.

    Reply
  2. Mistocareala continua

    Reply
  3. nu ati facut nimic , am imbatranit cu speranta ca intr-o zi voi vedea aeroportul , vorbe goale si nimic !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.