Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor, marcată la Stupini

Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor, marcată la Stupini

În fiecare an, la 13 octombrie, este marcată Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor.

Omenirea este invitată să conştientizeze modul în care, prin diverse măsuri, putem reduce riscurile producerii catastrofelor naturale, precum incendiile, seceta sau inundaţiile.

Cu această ocazie, angajați ai ISU Brașov și SVSU Brașov vor desfășura activități la Școala Nr. 14 Stupini, de la ora 09.30.

Mai exact, copiii vor învăța care sunt măsurile și modalitățile de comportare în cazul producerii unor astfel de dezastre naturale, notează BrasovulTau.

Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor a fost instituită în 1989, la inițiativa Adunării Generale a Națiunilor Unite (ONU), care a desemnat în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie Ziua Internațională pentru Reducerea dezastrelor Naturale.

În 2009, Adunarea Generală a decis să desemneze 13 octombrie ca dată pentru marcarea acestei zile și să schimbe numele în Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor.

Potrivit ONU, obiectivul instituirii Zilei Internaționale pentru Reducerea Dezastrelor este acela de a crește gradul de conștientizare privind modul în care oamenii iau măsuri pentru a reduce riscul la dezastre.

Foto: botosaneanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.