Mutarea elevilor și preșcolarilor de la Şcoala nr. 4, amânată

Mutarea elevilor și preșcolarilor de la Şcoala nr. 4, amânată

Deși inițial municipalitatea braşoveană anunţa că elevii Şcolii Gimnaziale nr. 4 şi elevii Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, vor fi mutaţi de la începutul lunii octombrie, pentru lucrări de reabilitare termică a clădirilor, se pare că transferul a fost amânat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, pentru cele două unităţi de învăţământ, au fost eliberate toate avizele, cu excepţia celui de la ISU, care este în faza de obţinere.

„Am finalizat şi proiectele tehnice pentru ambele unităţi de învăţământ şi ne propunem acum ca până la sfârşitul acestei luni să depunem documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, după care se va trece la execuţia lucrărilor propriu-zise“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

După această etapă, elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 4 vor fi mutaţi la Liceul Vocaţional de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch“.

La parterul unității de învățământ funcţionează şi o grădiniţă. Pentru efectuarea lucrărilor preșcolarii vor fi mutaţi la Grădiniţa „Martinică” din acelaşi cartier.

La Colegiul de Informatică, pentru a asigura front de lucru constructorului, se ia în calcul posibilitatea eliberării corpul vechi al şcolii, altă variantă fiind organizarea activităţii în Corpul B, în două schimburi.

Lucrările de reabilitare energetică a clădirilor de la Colegiul de Informatică şi de la Şcoala Gimnazială nr. 4 vor fi realizate în cadrul unui proiect cu finanţare din fonduri elveţiene.

Valoarea totală estimată pentru lucrările la cele două şcoli este de 9,05 milioane lei, fără TVA.

Citeste si: http://newsbv.ro/2017/08/28/scoala-gimnaziala-4-inchide-temporar/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate