Campanie de atenționare pentru desfășurarea în siguranță a drumețiilor montane

Campanie de atenționare pentru desfășurarea în siguranță a drumețiilor montane

Salvamontiştii braşoveni, în parteneriat cu Clubul montan Carpamont Braşov, vor desfăşura o campanie de atenţionare a cetăţenilor cu privire la importanţa echipării corespunzătoare, pentru siguranţa drumețiilor montane.

„În perioada 14-15 Octombrie 2017 are loc în comunitatea braşoveană campania de atenţionare asupra echipamentului necesar desfăşurării în siguranţă a drumeţiilor montane. Această acţiune este venită ca rezultat al numărului mare de intervenţii în acţiunile de salvare, în care de cele mai multe ori victimele implicate nu deţin un echipament adecvat sau nu se informează asupra condiţiilor meteo şi a traseului”, se arată într-un comunicat al Clubului Carpamont Braşov.

Campania este organizată de Clubul montan Carpamont Braşov în parteneriat cu Serviciul Public Local Salvamont Braşov și reprezintă o acţiune fără precedent ce se doreşte a fi replicată la nivel naţional.

Echipele implicate în acţiunea de informare vor fi prezente între orele 10:00 – 14:00 în 5 puncte strategice ale Braşovului montan, acolo unde există un aflux important de persoane ce obişnuiesc să plece în drumeţii, după cum urmează: Aleea de Sub Tâmpa, vârful Tâmpa, Pietrele lui Solomon, Poiana Braşov şi vârful Postăvarul.

Participanţii sunt membrii şi voluntari Club Carpamont Braşov, reprezentanţi ai Serviciului Public Local Salvamont Braşov, precum şi tineri participanţi în cadrul programului de dezvoltare personală The Duke of Edinburgh s International Award Romania sau personalități de seamă ai comunității brașovene: Pianistul Horia Mihail precum și alți artiști sau oameni de afaceri.

Valorile şi principalele direcţii de acţiune ale Clubului Carpamont, respectiv educaţia, voluntariatul, aventura şi sportul, precum şi parteneriatul cu Serviciul Public Salvamont Braşov, susţin dorinţa permanentă de implicare în educarea comunităţii locale spre o atitudine precaută şi conştientă în activităţiile desfăşurate în aer liber.

Informaţii suplimentare la: e-mail clubcarpamont@gmail.com sau online  facebook/carpamont și www.carpamont.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.