Răfuieli între interlopi au mai fost. Dar interlopii ăia nu aveau televiziuni și nu făceau politică

Răfuieli între interlopi au mai fost. Dar interlopii ăia nu aveau televiziuni și nu făceau politică

Da, sunt bine! Și da, am trecut prin clipe halucinante. Brașovul de după Revoluție nu a mai trăit așa ceva. Fac presă de 25 de ani. Răfuieli între interlopi au mai fost. Dar interlopii ĂIA nu aveau televiziuni și nu făceau politică. Șantajul și taxa de protecție se practicau la chioșcul din colț. Sau la valutistul de cartier. Acum șantajul de numește “jurnalism de investigație”, iar taxa de protecție se cere primăriilor, spitalelor, parcurilor industriale, politicienilor vulnerabili… Și toți tac și cotizează. La vedere. Se cheamă “contract de publicitate”. Și poliția ȘTIE. Și vorbește șoptit despre asta.
Da. În crucea nopții, minți strâmbe și suflete rătăcite mi-au incendiat mașina parcată în fața casei. Mașina de serviciu, de fapt. Eram treji, pentru că incendiatorii dădeau târcoale și câinii lătrau nebunește. De trei ori am ieșit pe balcon. Am avut noroc pentru că Radu a făcut cândva armata la pompieri și nu a luat foc și casa. Copilul meu are stofă de jurnalist. A filmat incendiul. Și intervenția tardivă a pompierilor.
Tuaregul splendid a ars ca o torță în mai puțin de zece minute, pentru că, potrivit pompierilor, a fost vorba de “profesioniști”. Dacă am bănuieli? Nu, am CERTITUDINI. Cu un an în urmă am depus plângere penală la Poliție pentru șantaj. Am cerut protecție.Fusesem atacată în birou , la televiziune, vizitată la domiciliu, amenințată la telefon, șicanată în trafic. “Mașinile morții” m-au păzit zi și noapte. De ce? Pentru că m-am încăpățânat să nu trădez, să nu îmi bat joc de munca de peste 20 de ani de jurnalism, să reclădesc din temelii Mix TV și Radio Brașov. Și … să rămânem primii! Interlopilor le plăcea rău jucăria. Și au încercat să o fure. O parte- au reușit, pentru că necazul lui Aristotel Căncescu le-a venit mănușă. Se numește acum , popular- de ce oare?- Șantaj TV.
Nu mă aștept să veniți prea mulți lângâ mine, pe față, deși am primit deja sute de mesaje de susținere și vă mulțumesc. E greu să mai ai curaj și să rămâi demn, zâmbitor și profesionist în Romània noastră. Celor care mă gelozesc, danseazâ acum, apără copiii orfani sau pun poze cu bebeluși nevinovați pentru a masca bricheta ucigașă le spun că roata se întoarce mereu. Data viitoare va trebui să mă ucideți, cum ați promis. Dar nimeni nu scapă de pedeapsă. Iar vouă, politicieni și autorități, vă cer secunda de luciditate : oricând poate fi unul dintre voi în locul meu. Casa voastră, mașina voastră, copilul vostru. Viața. Pur și simplu! Eu merg… înainte! Pe tocuri. Și cu zâmbet pe buze!

Onelia Pescaru

  1. BRATOSIN ar putea spune cât șantaj și articole negative a primit pana a scăpat de ei cu un contract.COCOS de la Predeal la fel a fost șantajat.Multi alți primari,SCRIPI abia a scăpat de ei via BUTUZA.Pe DURNA vrea sa-l dea jos sa-și pună el om.Pe VESTEA îl șantajează de câte ori pune ochii pe vreun contract la CJ și ii arata pisica in mizeria lui de SantajTV.Peste Tov. KADAS nu mai intra Mascații?Ar fi un pic de munca,își schimba firmele din 2 in 2 luni.Dar se merita.Poate se afla de ce îl șicana pe SZAKAL.De ce unele instituții au reclama la SantajTV.De ce unii primari ca Blendica și Beschea sunt prieteni cu el și pe ce sume.

    Reply
  2. cine este acel SantajTV? intreb deoarece chiar nu am idee, nu mai sunt la curent cu presa locala

    Reply
  3. Si al cui e Brasov TV ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.