Anunț de la PSD: vin americani!!!

Anunț de la PSD: vin americani!!!

„Partidul Social Democrat urmărește îndeplinirea punctuală a promisiunilor făcute în campania electorală. În programul nostru de guvernare am vorbit despre creșterea învestițiilor în țara noastră prin crearea unui mediu de afaceri prietenos cară să atragă parteneriate pentru dezvoltare. Astfel, se va crea un mediu competițional favorabil, vor fi create noi locuri de muncă, vor crește salariile și va crește nivelul de trai. Noi, pesediștii, spre deosebire de alte partide, ne ținem de cuvânt”, scrie deputatul PSD Mihai Popa într-un comunicat de presă.

Domnia sa susţine că, săptămâna viitoare, va veni în România cea mai mare misiune economică din istoria relațiilor romano-americane. Peste 100 de companii americane vor fi prezente în țara noastră pentru a discuta cu autoritățile, cu guvernul și cu firme românești care doresc parteneriate.

„Guvernarea PSD-ALDE lucrează de câteva luni pentru aducerea acestor companii în România, pentru a realiza contactele între firmele românești si cele americane. Dorim să fructificăm contextul politico-economic în care ne aflăm. Pe de o parte să creăm un mediu economic stabil care să sprijine îndeplinirea promisiunii făcute de președintele american Donald Trump, în timpul campaniei sale electorale de anul trecut, că vor crește substanțial investițiile americane în România. Pe de altă parte, să profităm de avantajul geopolitic pe care îl are România după embargoul economic impus Rusiei din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite și să atragem spre România oportunități de dezvoltare”, mai precizează social-democratul.

 

Ministerul Economiei a elaborat un „Îndrumar de afaceri România – Statele Unite “, pentru ca firmele românești să știe care sunt cele mai bune învestiții pe care le pot realiza acolo sau ce produse pot exporta.

Companiile din România pot exporta pe piața americană bunuri româneşti de larg consum (îmbrăcăminte, încălţăminte şi articole din piele, sticlărie, porţelan, mobilă, alimente, băuturi, cosmetice, articole sportive, articole pentru cadouri), dar și produse siderurgice, produse chimice şi petroliere, componente electronice şi servicii IT. De asemenea, Statele Unite sunt o bună piață pentru plasamente financiare în fonduri de investiții

Leave a Reply

Your email address will not be published.