Se caută 800 de muncitori pentru cules de căpșuni în Spania

Se caută 800 de muncitori pentru cules de căpșuni în Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM sunt căutate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta între 18 şi 50 ani, pentru recoltarea căpşunilor, campania 2018. Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua a 7-a fiind zi de odihnă, care poate să nu coincidă cu duminica.

Timpul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport la venire, iar firma plăteşte întoarcerea, cu condiţia ca muncitorul să foloseasca mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, adeverinţa medicală „apt pentru muncă“.

Persoanele cu domiciliul în județul Brasov care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul AJOFM Brașov, Strada Lungă nr. 1A, camera 9, telefon 0268/416.879, int.115, pentru a primi formularele de aplicare și pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate. Data şi locaţia Bursei vor fi comunicate ulteior candidaţilor.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.