Expoziție a producătorilor de alimente tradiționale din Brașov

Expoziție a producătorilor de alimente tradiționale din Brașov

Ziua națională a produselor agroalimentare românești este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie. La Brașov a fost organizată o expoziție la Bistro 2003 cu produse realizate pe teritoriului județului nostru. În Brașov există peste 100 de produse atestate ca fiind tradiționale, de către Ministerul Agriculturii.

Articolul 2 al legii menționează că „prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României”.


Prin instituirea acestei zile se dorește încurajarea producției agricole naționale pentru consumatorii români, precum și pentru cei ce dețin spații de vânzare (comercianți), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate. De asemenea, se dorește îmbunătățirea statutului producătorului român în lanțul alimentar scurt și încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone și de produse tradiționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.