Despre implicarea societății civile cu Martin Luther King III la Universitatea „Transilvania”

Despre implicarea societății civile cu Martin Luther King III la Universitatea „Transilvania”

O întâlnire memorabilă cu o personalitate a Americii contemporane, domnul Martin Luther King III, fiul ilustrului luptător pentru drepturile civile, celebrul Martin Luther King Jr, va avea loc la Universitatea „Transilvania”.

„O întâlnire cu istoria”, o numește profesorul și scriitorul Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere a Universității „Transilvania” și director al Centrului Multicultural al Universității.

Fiul cel mare al lui Martin Luther King, Jr. va susține un discurs pe tema implicării societății civile, pe 12 octombrie, de la ora 12,00, în sala NI16 (corpul N, etajul 1) a Universității „Transilvania”.

Evenimentul va consta într-o prelegere în limba engleză despre moștenirea morală și civică lăsată de Martin Luther King Jr. si de soția acestuia, Coretta Scott King, și o discuție cu invitatul special.

Martin Luther King III este prezent în România la invitația Ambasadei SUA pentru a încuraja implicarea civică și respectarea drepturilor omului.

Pe parcursul vizitei se va întâlni cu reprezentanți ai partidelor politice, ai societății civile, ai cultelor religioase și cu membrii ai comunității americane.

Martin Luther King III este implicat în activitățile Drum Major Institute, care este o  organizație transnațională axată pe găsirea, susținerea, finanțarea și crearea de programe și alianțe care promovează relațiile umane bazate pe echitate și respectarea drepturilor omului.

Prin cercetare, educație și asistență tehnică ne concentrăm pe generarea de rezultate semnificative care să stabilească condițiile și mediul pentru cei mai nevoiași cetățeni globali de a găsi instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a construi vieți mai bune, pentru a-și atinge potențialul și pentru a-și realiza visele“, se precizează în prezentarea Drum Major Institute. Martin Luther King III  este avocat pentru drepturile omului, activist social și lider politic. A fost implicat activ în inițiative politice semnificative pentru a menține tratamentul echitabil și echitabil al tuturor popoarelor, atât acasă, cât și în străinătate. „Misiunile sale l-au dus în numeroase națiuni din Africa, Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Mesajele și inițiativele sale sunt toate înrădăcinate în principiile schimbării sociale și rezolvării conflictelor nonviolente“, se arată în prezentarea transmisă de Ambasada SUA.

Foto: tribune.com

  1. Asta l-a sustinut puternic pe Obama si anul trecut pe Hillary Clinton . Daca afla Trump ce faceti p-aici
    🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.