Despre depresie de Ziua Mondială a Sănătății Mintale în Piaţa Sfatului

Despre depresie de Ziua Mondială a Sănătății Mintale în Piaţa Sfatului

De Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, Direcţia de Servicii Sociale (DSS) Braşov va trage astăzi, un semnal de alarmă privind consecinţele pe care le poate avea depresia asupra vieţii de zi cu zi.

Reprezentanţii DSS Braşov alături de alţi furnizori de sercivii socio-medicale, vor oferi informaţii despre cauzele, simptomele şi prevenţia depresiei, marţi, între orele 11.00 şi 14.00, în Piaţa Sfatului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că aproximativ 350 de milioane de oameni de toate vârstele sunt afectaţi de depresie, fiind a treia cauză de dizabilitate la nivel global în 2004, iar până în 2020 va deveni principala cauză.

Statisticile arată că 15% dintre noi suferim de depresie la un anumit moment pe parcursul vieţii. Din acest motiv, cunoaşterea factorilor de risc şi a măsurilor preventive sunt doi paşi importanţi în înţelegerea şi tratarea acestei boli globale.

Ziua de 10 octombrie, marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Aceasta a fost stabilită, în 1992, de către Federația Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH), pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.