Cum s-ar putea calcula noua taxă de mediu

Cum s-ar putea calcula noua taxă de mediu

La nici un an de la eliminarea timbrului de mediu, Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că se lucrează la taxa auto 2018, însă nu e stabilită o dată exactă pentru intrarea acesteia în vigoare.

Potrivit ministrului, noua taxă auto nu va fi una de primă înmatriculare, ci una care va ține cont de trei criterii.

 

„Vom ţine cont de trei criterii: de capacitatea cilindrică, cea la care astăzi de fapt este impozitată orice maşină, şi este un impozit la taxe şi impozite locale, norma de poluare – al doilea criteriu, şi al treilea, emisiile pe care le dă fiecare autovehicul. S-a constituit un grup de lucru, astfel încât să găsim o metodă prin care maşinile care au o normă de poluare mică şi emisii de dioxid de carbon mari să plătească o taxă de poluare“, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Cu alte cuvinte, mașinile cu motoare cel mult Euro 4 vor plăti această taxă, iar cele cu motoare Euro 5 și Euro 6 ar urma să fie scutite de noua taxare.

Ministrul nu a specificat când va intra în vigoare această taxă, însă a sugerat că ea nu va fi plătită simultan cu taxa clasică de înmatriculare a vehiculului.

Potrivit datelor Ministerului Mediului, anul acesta au intrat în România aproximativ 350.000 de mașini cu norme de poluare între Euro 2 și Euro 4.

În 2016 au fost înmatriculate 146.000 de autovehicule.

 1. Mare dovada de profesionalism,tot voi ați scos taxa și tot voi o bagati înapoi.

  Reply
 2. Sper ca se ia in considerare montajul GPL, cat si incurajarea montarii pe cat mai multe masini?
  Vreau sa spun ca pentru cei care folosesc asa ceva taxele ar trebui sa fie mult mai mici.
  Ce iese pe teava masinii mele euro IV in acte, cu GPL, este o placere sa inspiri…, deci facem o reala taxare sau una la gramada, important e sa colectam cat mai mult???

  Reply
 3. Cea mai potrivita variată ă taxei ar fi introducerea unei coteparti în pretul combustibilului ….circuli/consumi deci poluezi …

  Reply
 4. NORMAL AR FI COTA IN COMBUSTIBIL,pentru ca atunci cand mergi cu masina,atunci poluezi,daca eu locuesc la sat si merg de doua ori pe luna la oras,de ce sa platesc taxa de mediu ,daca nu circul.Si asa s/au scumpit toate.Asa ca in felul acesta este rezonabil pentru oricine.Cand pornesti masina si circuli sa platesti poluarea,cand nu circuli sa nu platesti,

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate