Cum s-ar putea calcula noua taxă de mediu

Cum s-ar putea calcula noua taxă de mediu

La nici un an de la eliminarea timbrului de mediu, Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că se lucrează la taxa auto 2018, însă nu e stabilită o dată exactă pentru intrarea acesteia în vigoare.

Potrivit ministrului, noua taxă auto nu va fi una de primă înmatriculare, ci una care va ține cont de trei criterii.

 

„Vom ţine cont de trei criterii: de capacitatea cilindrică, cea la care astăzi de fapt este impozitată orice maşină, şi este un impozit la taxe şi impozite locale, norma de poluare – al doilea criteriu, şi al treilea, emisiile pe care le dă fiecare autovehicul. S-a constituit un grup de lucru, astfel încât să găsim o metodă prin care maşinile care au o normă de poluare mică şi emisii de dioxid de carbon mari să plătească o taxă de poluare“, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Cu alte cuvinte, mașinile cu motoare cel mult Euro 4 vor plăti această taxă, iar cele cu motoare Euro 5 și Euro 6 ar urma să fie scutite de noua taxare.

Ministrul nu a specificat când va intra în vigoare această taxă, însă a sugerat că ea nu va fi plătită simultan cu taxa clasică de înmatriculare a vehiculului.

Potrivit datelor Ministerului Mediului, anul acesta au intrat în România aproximativ 350.000 de mașini cu norme de poluare între Euro 2 și Euro 4.

În 2016 au fost înmatriculate 146.000 de autovehicule.

Loading...
 1. Mare dovada de profesionalism,tot voi ați scos taxa și tot voi o bagati înapoi.

  Reply
 2. Sper ca se ia in considerare montajul GPL, cat si incurajarea montarii pe cat mai multe masini?
  Vreau sa spun ca pentru cei care folosesc asa ceva taxele ar trebui sa fie mult mai mici.
  Ce iese pe teava masinii mele euro IV in acte, cu GPL, este o placere sa inspiri…, deci facem o reala taxare sau una la gramada, important e sa colectam cat mai mult???

  Reply
 3. Cea mai potrivita variată ă taxei ar fi introducerea unei coteparti în pretul combustibilului ….circuli/consumi deci poluezi …

  Reply
 4. NORMAL AR FI COTA IN COMBUSTIBIL,pentru ca atunci cand mergi cu masina,atunci poluezi,daca eu locuesc la sat si merg de doua ori pe luna la oras,de ce sa platesc taxa de mediu ,daca nu circul.Si asa s/au scumpit toate.Asa ca in felul acesta este rezonabil pentru oricine.Cand pornesti masina si circuli sa platesti poluarea,cand nu circuli sa nu platesti,

  Reply
 5. Sigur ca logic ar fii normal cel care face 200000 km pe an nu se compara cu unul care face 3-4000 km pe an asa ca taxa trebuie platita la consum. Si oricum e si asta o minciuna cu euro 3,4 sau 5. Ori ce om stie ca o cantitate de carburant emite in atmosfera CO2. OARE catalizatoarele care au colectat CO2 cand sunt aruncate nu tot in atmosfera ajung? MAI LASATI-NE!

  Reply
 6. pai ce faceti domnilor eu am euro 5 si dumneata euro 3 si vrei sa fi in rand cu mine o masina euro 5 este mai scumpa decat euro 3 unui smecher si altul fraier . Da foarte bine sa nu mai bage taxa auto la inmatriculare dar sa bage taxa dupa poluare pt euro 4 1000 lei anual euro 3 2ooo lei anual euro 2 5000lei anual si restul 7000 lei anual si astea pt motoare 1400 cm .Asa vom scapa de fierul vechi adus pe bani grei in Romania

  Reply
 7. Sa fie ca in Germania, cine consuma plateste. Bineinteles ma refer la consumul de combustibil. Taxa sa fie pe combustibil.

  Reply
 8. ilincovici emanuel hariton februarie 14, 2018, 8:14 pm

  Dacă te duci tu dracului nu e mai bine ?
  Ce fac cei de şi-au rupt pâinea de la gură pentru a cumpăra o maşină second , să plătească că vrei tu , tu ar trebui să taci , ai avut bani să cumperi maşină nouă deci ai ciordit sau falsificat ceva documente , te-ai sustras cu acte de la plata taxelor aşa că ciocul mic , nu te impozitează nimeni aşa că taci , vrei tu neapărat să moară şi capra vecinului , idioții dracului ce sunteți , că ăştia taie în neştire pădurea şi că aerul este un lux nu doar datorită poluării nu zici nimic , că gropile de gunoi ale Grațielei ministra poluează nu zici nimic , bã cretinologule trezeşte-te că mori dracu fără pădure poți avea şi euro 6 , ce libidinoşi mai sunteți , vino bă să vezi afară cum e , în Italia circulă toate maşinile şi vechi şi noi , cele vechi sunt chiar scutite de anumite taxe , asigurări mari , nu e taxa de mediu , se plăteşte taxa maşinii la primărie şi o altă taxă dacă vinzi maşina atât , tu vrei taxe pentru mediu , ce mediu bă idiocretinologule aceste taxe trebuiesc plătite de adevărații poluatori cei ce deversează mizeriile lor în ape , cei ce vând conbustibilul la preț de aur , nu bieții proprietari a unor maşini amărâte , crezi că ei nu vor maşină euro 5 , 6 dar nu au bani să-şi cumpere , le dă guvernul , nu , le mai pune o taxă , un bir , că nu aveau destule !!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.