Corona rămâne neînvinsă în Liga Naţională, după victoria de la Zalău

Corona rămâne neînvinsă în Liga Naţională, după victoria de la Zalău

Handbalistele Coronei rămân neînvinse în Liga Naţională, după ce au câştigat cu scorul de 20-16, la pauză 11-9, meciul jucat vineri seara, în deplasare, la Zalău. Jucătoarele Braşovului au început în forţă partida şi şi-au surprins adversarele cu o apărare extrem de mobilă şi cu atacuri eficiente, astfel că, în primul sfert de oră al partidei, Corona a condus la patru goluri, 8-4.

Nemulţumit de scorul de pe tabelă, principalul gazdelor, Gheorghe Tadici a încercat să îşi impulsioneze echipa, şi parţial a şi reuşit, Zalăul egalând la 8-8 şi preluând conducerea apoi cu un gol diferenţă. Antrenorul Costică Buceschi a mutat însă rapid în apărare, iar Corona s-a desprins, din nou, şi a reuşit să rămână în avantaj până la finalul partidei. Victoria de la Zalău se datorează în mare parte jocului excelent din apărare, dar şi intervenţilor reuşite ale portarului Ana Maria Mîrcă în momentele cheie ale jocului.

De asemenea, atacul condus de Eliza Buceschi, principala marcatoare a Coronei, a mers foarte bine, formaţia braşoveană reuşind să înscrie echilibrat de pe toate posturile. Pentru Corona au marcat: Buceschi 6, Tiron 3, Ciuciulete 2, Chiper 2, Bloj 2, Tomescu 2, Popa 2, Hotea 1.

La finalul partidei, antrenorul Costică Buceschi a declarat că este o victorie importantă dar echipa trebuie să rămână cu picioarele pe pământ pentru că în faţă este un sezon lung.

„Felicit întreaga echipă pentru atitudine şi pentru modul în care s-a apărat şi jucat tot meciul. În acest joc au ieşit în evidenţă duelurile fizice dintre jucătoare şi mă bucur că în mare parte dintre ele, noi am fost cei care am avut câştig de cauză. Sunt trei puncte extrem de importante, luate în compania unei echipe care sezonul trecut a fost pe un loc fruntaş, astfel că avem motive de bucurie. Cu toate acestea, bucuria trebuie să ne fie cu măsură, pentru că e nevoie să rămânem concentraţi deoarece mai e drum lung până la finalul campionatului. Important este acum să ajungem acasă, să ne refacem după acest joc şi după drumul lung şi să ne pregătim de meciul următor”, a spus tehnicianul Coronei.

Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 12.00, Corona joacă pe teren propriu în compania echipei CSM Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.