Un bloc din Răcădău riscă să se prăbuşească. Locatarii vor fi evacuaţi de urgenţă

Un bloc din Răcădău riscă să se prăbuşească. Locatarii vor fi evacuaţi de urgenţă

În urma expertizei realizate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), la blocul situat pe str. Molidului nr. 33, şi în urma recomandărilor Inspectoratului de Stat în Construcţii şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi, s-a luat decizia instituirii Stării de Alertă în zona acestui bloc de locuinţe.

Conform expertizei, s-a constatat ,,existenţa unui gol rezultat din prăbuşirea terenului de fundare, pe o adâncime de 4,5 m sub fundaţie şi o lungime de 4 m”, ceea ce are ca efect apariţia riscului de prăbuşire pentru construcţie.

Având în vedere cele de mai sus, CLSU a dispus evacuarea de astăzi a persoanelor care locuiesc în acel imobil.

Accesul la imobil, cât şi în zona adiacentă, va fi restricţionat, iar Poliţia Locală şi Inspectoratul de Jandarmi vor asigura şi paza imobilului.

În acel bloc sunt 20 de apartamente, din care 16 locuite, cu un total de 25 de persoane, toţi adulţi. Patru dintre cele 25 de persoane sunt chiriaşi, astfel că Municipalitatea le-a propus celor 21 de persoane, proprietari, cazarea în Căminul pentru persoane vârstnice, în camere de două paturi, fiecare dotată cu baie proprie, iar administratorul asociaţiei de proprietari le-a pus în vedere de ieri, 05.10, să îşi găsească o soluţie pentru perioada următoare, .

Tot astăzi va fi eliberată şi autorizaţia de construire în regim de urgenţă, urmând ca în cel mai scurt timp să se elaboreze o expertiză detaliată care să conţină şi soluţiile de consolidare a clădirii, astfel încât lucrările să demareze cât mai repede.

Toate documentaţiile şi lucrările ce implică domeniul public vor fi suportate de către Municipalitate, conform precizărilor administratorului public, Miklos Gantz.

Foto: vreauaici.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.