17 străzi vor fi luminate de lămpi cu LED

17 străzi vor fi luminate de lămpi cu LED

În ședința extraordinară a Consiliului Județean de vineri, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea şi extinderea iluminatului public în municipiul Braşov

Potrivit actului normativ, pe 17 străzi din municipiu va fi refăcută reţeaua de iluminat public, iar pe stâlpi vor fi montate lămpi cu LED.

Zonele vizate sunt: Griviţei (DN 13), Str. Lacurilor, Str. Stejarului, Str. Brazilor, Calea București (sector hipermaketurilor, o latură), Lacul Noua, Șoseaua Cristianului, Str. Brândușelor tronson str. Zizinului – Bd. Vlahuță, Str. Bârsei, Str. Izvorului, Aleea Brediceanu, Str. Ioan Slavici, Str. I.L. Caragiale, Str. Oltului, Str. Someşului şi Bulevardul Victoriei.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la peste 15,3 milioane de lei, iar lucrările se vor efectua pe acele străzi unde actualele sisteme au durata de exploatare expirată, dar şi pe unele porţiuni pe care nu există reţea de iluminat public.

Cea mai costisitoare investiţie, estimată la 2,56 milioane de lei, va fi pe un tronson de pe Bulevardul Griviţei, unde nu a existat sistem de iluminat public până acum.

Potrivit Primăriei Braşov, pe străzile Lacurilor, Stejarilor, Brazilor, Victoriei, I.L. Caragiale reţeaua de alimentare cu energie electrică era veche şi montată în variantă supraterană, corpurile de iluminat au o vechime mai mare de 15 ani, stâlpii de iluminat era vechi din beton sau metal şi nu mai asigură siguranţă în exploatare.

De asemenea, pe străzile Oltului, Someşului, în zona pietonală Lacul Noua, pe şoseaua Cristianului sau pe aleea Tiberiu Brediceanu, iluminatul era parţial, incomplet, cu corpuri de iluminat vechi stâlpi deterioraţi şi cablu de alimentare deteriorat, astfel că sunt necesare lucrări de modernizare a reţelei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate