Consultații oftalmologice gratuite şi aplicaţii de lectură pe smartphones, la Nocturna Bibliotecilor

Consultații oftalmologice gratuite şi aplicaţii de lectură pe smartphones, la Nocturna Bibliotecilor

Sâmbătă, 30 septembrie, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” este deschisă şi la orele serii. Este Nocturna Bibliotecilor, o ediţie care aduce mai multe evenimente decât anul trecut, menite să-i atragă pe tineri, mai ales, dar nu numai, în spaţiul cărţii.

În anul 2017, tema Nocturnei Bibliotecilor este una generoasă, despre Bucuria lecturii, despre plăcerea pe care o descoperi în compania cărţilor tale favorite, despre emoţiile trăite pe care vrei să le împărtăşeşti. La Braşov vom avea de toate – de la lecturi publice la teatru, de la expoziţii la concerte, de la concursuri şi ateliere până la sesiuni de fotografiere a cititorilor cu cartea preferată, de la consultaţii oftalmologie gratuite pentru a citi mai bine până la aplicaţii şi proiecte inovatoare de recomandări de lectură pe smartphones, de la audiţii la ilustraţii în tehnica manga şi nu numai”, au explicat reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov.

La Braşov, Nocturna Bibliotecilor va avea un preambul vineri, 29 septembrie, la Filiala 6 pentru copii şi tineret, unde sunt pregătite ateliere de creaţie şi lectură, de cântec şi lectură, de dans şi lectură, de sport şi lectură (pentru copii, părinţi, bunici).

Sâmbătă, sărbătoarea începe la Bibliotecă (sediul central), de la ora 13.00, cu o şezătoare, apoi, de la ora 18.30 este programat un spectacol de teatru de păpuşi al Teatrului Arlechino Braşov „Winnie de pluş şi prietenul lui, Guiţ” interpretat de Cecilia Negru.

Cei care doresc, pot intra în atelierul demonstrativ de legătorie şi restaurare carte sau în Turnul Babel, un atelier multilingv de lecturi în limba engleză, franceză, japoneză, maghiară, spaniolă, estoniană, greacă şi italiană, urmate de traducere şi discuţii, începând cu ora 18.00, în Sala de lectură.

Totodată, în Holul de intrare al instituţiei, de la ora 18.00, doritorii îşi vor putea face fotografii cu cartea preferată, într-o cabină foto profesionistă sau pot pleca acasă cu o carte dacă vor reuşi să găsească volumul cerut de bibliotecarii de la secţia Împrumut, urmând indiciile date de aceştia, în concursul „Fii bibliotecar şi primeşte o carte în dar”.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via