Aproape 300 de pietoni şi biciclişti amendaţi pentru nerespectarea legii

Aproape 300 de pietoni şi biciclişti amendaţi pentru nerespectarea legii

Conform unui bilanţ făcut public de Poliţia Judeţeană Braşov, poliţiştii rutieri din judeţul Braşov au aplicat, în cursul săptămânii trecute, 1.762 de sancţiuni contravenţionale însumând aproximativ 160.000 de lei.

Dintre acestea, 675 au fost date pentru depășirea limitei legale de viteză, 202 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 48 pentru utilizarea telefonului la volan.

Potrivit reprezentanţilor IJP Braşov, polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 64 permise de conducere, dintre care 5 pentru consumul de alcool, 9 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 15 pentru neacordarea priorității pietonilor, 24 pentru nerespectarea reglementărilor legale privind depășirea și au reținut 46 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost vizați și pietonii care traversează prin locuri neamenajate și fără să se asigure corespunzător, dar şi bicicliştii care nu au respectat regulile de circulație în trafic.

Astfel, 166 de pietoni şi 122 de bcicilişti au fost amendaţi de organele de poliţie în urma nerespectării reglementărilor în ce priveşte circulaţia pe drumurile publice.

În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea accidentelor şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi sigur, agenţii au constatat şi 40 de infracţiuni, dintre care 18 la regimul circulaţiei.

Foto: newsallert.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.