Judeţul Braşov, rămâne sub cod galben de precipitaţii abundente şi vreme rece

Judeţul Braşov, rămâne sub cod galben de precipitaţii abundente şi vreme rece

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de ploi, valabilă de vineri după-amiază până sâmbătă dimineață în 11 județe, iar în același timp a prelungit cu 24 de ore informarea meteo de vreme rece pentru întreaga țară.

11 judeţe din nordul, estul şi centrul ţării sunt şi în această dimineaţă, până la la ora 10:00, sub cod galben de precipitaţii abundente.

Este vorba despre Botoşani, Iaşi, Suceava, Covasna, Vrancea, Buzãu, Tulcea, Brăila şi Galaţi. Codul vizeazã totodatã zona de deal şi de munte a judeţelor Bacău, Neamţ, Harghita, Braşov, Prahova şi Satu Mare.

Meteorologii spun că pe arii extinse cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Potrivit ANM informarea meteo de vreme rece, valabilă pentru toate regiunile, a fost prelungită până sâmbătă, la ora 21:00.

Astfel, în zonele de munte, precum și în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat, vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 — 25 l/mp.

Vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45…55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h.

Vremea se va încălzi uşor la începutul săptămânii viitoare.

Foto: castanet.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.