Peste 11.000 de carduri de sănătate vor fi distribuite către asiguraţi

Peste 11.000 de carduri de sănătate vor fi distribuite către asiguraţi

Un nou lot de carduri naţionale de sănătate va ajunge, în perioada următoare la asiguraţii braşoveni. 10.151 de carduri naţionale de sănătate au ajuns, luni la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov.

Acestea au fost tipărite şi personalizate în săptămânile precedente, beneficiari fiind asiguraţii care nu au beneficiat de acest document electronic până în prezent.

Totodată au ajuns şi 1.064 carduri naţionale duplicat tipărite pentru persoanele care au declarat pierdute/distruse/furate cardurile iniţiale, care vor fi distribuite către asiguraţi.

Costul de producţie şi distribuire a cardurilor defecte este suportat de către Imprimeria Naţională, pentru cele duplicat din alte motive este suportat de către beneficiar.

„Precizăm faptul că persoanele care nu au intrat încă în posesia cardului naţional, dar au calitatea de asigurat, beneficiază în condiţiile legii, de serviciile medicale, medicamentele, dispozitivele medicale şi materialele sanitare acordate de către furnizorii de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare cuprinse în pachetul de servicii de bază şi decontate din FNUASS”.

Informaţii privind calitatea de asigurat se pot obţine prin interogarea PIAS – Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – la adresa: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Braşov www.casbv.ro la secţiunea verificare asigurat ).

În judeţul nostru, până în acest moment, începând din septembrie 2014, au fost distribuite 456.141 de carduri noi. Până acum, 530 de braşoveni au refuzat sau au returnat cardul, din motive de conştiinţă religioasă. Aceştia primesc, la cerere, adeverinţe înlocuitoare valabile 90 de zile.

Foto: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.