Adăposturile de protecţie civilă din Braşov vor fi verificate şi marcate

Adăposturile de protecţie civilă din Braşov vor fi verificate şi marcate

În următoarea perioadă cele 145 de adăposturi pentru situaţii de urgenţă, aflate în proprietatea Primăriei, vor fi verificate şi marcate ca atare.

Potrivit şefului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Braşov, Emil Puşcaşu, verificările vor începe din 3 octombrie, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov (ISU).

„Conform normativelor, vom instala un pătrat portocaliu cu un triunghi albastru. Marcajele vor avea dimensiunea de 25cm/25cm, astfel că vor fi vizibile”, a explicat şeful SVSU, citat de BunaZiuaBrasov.

La cele 145 de adăposturi administrate de Municipalitate, se adaugă şi adăposturile private, din subsolurile unor blocuri sau ale unor clădiri. Toate vor fi verificate şi marcate cu semnul de protecţie civilă.

De asemenea, reprezentanţii SVSU vor continua întâlnirile cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, pentru şedinţe de pregătire şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Urmăoarea întâlnire va avea loc în 26 septembrie, la Sala Patria, de la ora 17.00, la care au fost invitaţi în jur de 800 de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari.

Foto: activenews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.