Ministrul Transporturilor: Autostrada Bucureşti – Braşov, prioritate absolută pentru infrastructura rutieră

Ministrul Transporturilor: Autostrada Bucureşti – Braşov, prioritate absolută pentru infrastructura rutieră

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că autostrada Bucureşti – Braşov este prioritate absolută pentru infrastructura rutieră din România şi a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi să ia toate măsurile pentru buna derulare a proiectului.

La întâlnirea de vineri, cu responsabilii proiectului autostrăzii A3, în contextul întârzierilor de execuţie din zona Capitalei şi a loturilor între Comarnic şi Braşov, a cerut autorităţilor locale din judeţele Prahova şi Braşov trebuie să trateze acest proiect cu maximă seriozitate.

„Aşa cum bine ştiţi, decizia la nivel guvernamental este sa construim Autostrada Bucureşti – Braşov, cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune ca acest proiect se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră, aşa că insist să îl trataţi şi dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate”, a precizat Cuc.

Şeful Ministerului Transporturior a precizat că a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale pe această temă şi a adăugat că realizarea acestui proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităţilor din zonele tranzitate.

El a ţinut să sublinieze, în acest context, importanţa sprijinului oferit de autorităţile locale din zonele tranzitate de viitoarea Autostradă Bucureşti-Braşov.

 „Primăriile ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de această Autostradă trebuie să fie capabile sa pună la dispoziţie toate planurile parcelare actualizare. Ideal ar fi ca toţi proprietarii din aceste zone sa aibă definitivate planurile cadastrale, iar acolo unde acestea nu există mizăm pe implicarea primăriilor. Ţinând cont de experienţa pe care o avem cu alte proiecte, vă pot spune că un punct fierbinte este cel al autorizaţiilor de construcţie, acordate de primării pe coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de coridor, odată rezervat, nu ar mai trebui grevat de nici o altă construcţie, edificată după finalizarea studiului de fezabilitate”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministrul a cerut şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să ia toate măsurile pentru buna derulare a acestui proiect şi a atras atenţia că aşteaptă o implicare permanentă a specialiştilor de la CNAIR.

 „Sunt decis să supraveghez personal şi permanent evoluţia proiectului şi le-am spus şi celor de la CNAIR că Autostrada Ploieşti-Braşov este la fel de importantă ca Sibiu-Piteşti. Ca atare, am nevoie de implicarea lor 24 de ore din 24, la fel cum am nevoie de tot suportul primarilor din zona pe unde va trece autostrada”, a mai spus ministrul.

La întâlnirea desfăşurată la Ministerul Transporturilor au participat primari din judeţele Prahova şi Braşov, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

Potrivit unui comunicat furnizat de Ministerul Transporturilor, pentru întregul traseu al Autostrăzii Bucureşti-Braşov există un studiu de fezabilitate, elaborat în anul 2006 şi un acord de mediu eliberat în anul 2007.

Autostrada Bucureşti – Braşov va avea o lungime totala de circa 173 de kilometri. O parte din acest sector, între Râşnov şi Cristian a fost deja licitată şi urmează sa fie încheiat contractul pentru proiectare şi execuţie. Din întreaga Autostrada Bucureşti-Braşov este deja construita secţiunea Bucureşti-Ploieşti (A3).

Sursa: Agerpres

Foto: arhiva

 1. Huuuooooooo!!! Numai asta nu ne-a mai mintit cu autostrada. Nu mai are omul rabdare pana la alegeri si vine deja de acuma cu minciuni din astea.

  Reply
  • Te inseli, sa stii. Omul chiar vrea sa faca ceva, de aceea a si ajuns pana la Banca Mondiala pentru ajutor… E adevarat, e greu de crezut ca va si reusi sa faca ceva, pentru ca e nevoie de implicarea multor oameni si probabil ca destui dintre acestia nu au nicio tragere de inima.

   Reply
    • Nu sunt credul. Doar ca nu-mi iau portia de stiri de la televizor, ci in real time 🙂

     Reply
     • Dl. Alex, pai in „real time” e destul de evident ca nu se face nimic. Nu ma refer la ce prezinta propagandistii la tv in gura carora numai fraierii se uita, ma refer ca astia mint in media dar pe teren nu se intampla nimic. Cand am zis ca esti credul nu m-am gandit ca ii si crezi, m-am gandit ca iti pui sperante desarte in vrajeala lor.

    • CityZen oricat de mult stiu ca ma insel in privinta a ceea ce spune, in prisma a tot ce s-a intamplat in ultima vreme, consider ca speranta ca spune adevarul conteaza mai mult. Nu de alta dar daca chiar este un om care vrea sa faca ceva(presupunem ca este unu din acesta, chit ca sunt rari), atitudinea noastra de „dute’n ****” nu cumva il va descuraja? Nu ii va trimite un semnal ca nu ne intereseaza ce vrea el sa faca asa ca poate sa se ocupe de altceva? E corect ca sunt multi care vorbesc numai ca le place sa se auda vorbind, insa pentru a face difenta intre unu bun si unu rau trebuie sa le acordam o sansa sa incerce sa faca ceva. Hai sa ii lasam sa incerce si pe urma sa ne pronuntam. O zi faina! 🙂

     Reply
 2. minciuni de 2 lei

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.