Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017, la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017, la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Cercetătorii invită publicul să pășească în universul științific la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017. Scopul este popularizarea ştiinţei şi învăţarea distractivă. Publicul va putea vedea experimente, prezentări ştiintifice, cei mici vor fi implicati în activităţi educative pentru copii şi concursuri.

Manifestările organizate cu această ocazie, în aproximativ 300 de orașe europene, ilustrează, într-o manieră interactivă, contribuția concretă adusă de cercetători societății și încearcă să-i sensibilizeze pe tineri și pe părinții acestora față de carierele științifice

Evenimentul se va desfăşura vineri, 29 septembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, unde publicul va participa la „experimente trăsnite, conferinţe fascinante şi concursuri”.

Vor avea loc experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii, concursuri și multe alte activități care vor îmbina știința cu învățarea distractivă.

„Nimeni nu trebuie să rateze momentul în care cercetătorii scot din laboratoare cele mai noi descoperiri, invenții și proiecte pentru a le prezenta publicului de toate vârstele. Te vor întâmpina cu demonstrații fascinante și concursuri de testare a creativității în universul științific. Fie că ești pasionat de astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie vei găsi la Noaptea Cercetătorilor Europeni cel puțin un stand care te va fascina. Vino să îți hrănești pasiunea și să descoperi lucruri noi. Nu contează vârsta atunci când știința are încă o mulțime de taine care așteaptă să fie scoase la lumină, spun organizatorii, citaţi de Ziarul de Tulcea.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Ediția din 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Anul acesta, centrele orașelor Alba Iulia, Arad, Bârlad, Bacău, Brașov, București, Constanța, Cugir, Deva, Hunedoara, Galați, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Tulcea și Zalău vor fi transformate în laboratoare de știință unde vor avea loc experimente inedite, prezentări interactive.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie(MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Foto: Dambovita News

Leave a Reply

Your email address will not be published.