Finala naţională dBDrag Racing România, la Râşnov

Finala naţională dBDrag Racing România, la Râşnov

Raşnovul va fi gazda finalei naţionale a Campionatului Naţional dBDrag Racing Romania în zilele de sâmbătă 16, respectiv duminică 17 septembrie, unde pasionaţii de sisteme audio puternice, în maşini, se vor duela în decibeli.

Astfel, sâmbătă, 16 septembrie, pe Valea Cetăţii din localitate, concurenţi din toată ţara se vor întrece într-o ultima etapă în care au ocazia să acumuleze puncte, pentru ca duminică, 17 septembrie, să se desfăşoare marea finală naţională.

Cei mai buni concurenţi vor fi invitaţi să participe la finalele europene, care vor avea loc pe 1 octombrie, la Montichiari (Italia).

Gălagia din maşini se va auzi, în ambele zile, de la ora 9.00, iar festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 18.00.

Competiţia propriu-zisă are ca scop desemnarea autoturismului care deţine cel mai puternic sistem audio. Arbitrarea se face într-un mod unic şi foarte strict, concurenţii sunt clasificaţi în grupe în funcţie de aparatura instalată în maşinile înscrise în competiţie, măsurătorile fiind efectuate cu aparatură de mare precizie.

Conceptul îşi are rădăcinile în Statele Unite ale Americii, iar lansarea oficială în ţara noastră a avut loc în 2014. Fiind la finalul celui de-al treilea an competiţional, atât sistemele audio ale concurenţilor, cât şi nivelul organizatoric, au crescut simţitor, apropiindu-se de nivelul celor din străinătate, notează BunaZiuaBrasov.

Competitorii din Campionatul Naţional 2017 au prezentat de-a lungul etapelor acestui sezon, sisteme audio care genereaza lejer 140 de decibeli, cei mai performanti depaşind chiar 160. Toată această “gălăgie” este controlată de către nişte adevarate inginerii acustice, maşinile având modificări majore la nivel de rigidizare, alternatoare, acumulatori şi incinte acustice cu difuzoare mişcate de amplificatoare.

Costurile unui astfel de sistem audio pot depăşi cu uşurinţă 15.000 de euro. Regulamentul este acelaşi la nivel mondial, iar aparatura de măsurare este una foarte precisă, utilizată de către toţi organizatorii acestui gen de concursuri.

Foto: autostiri.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.