Calificare nouă la Colegiul „Transilvania”: tehnician aparate de bord

Calificare nouă la Colegiul „Transilvania”: tehnician aparate de bord

Începând cu acest an şcolar, la Colegiul Tehnic „Transilvania“ este disponibilă o nouă specialitate, aceea de tehnicieni aparate de bord.

Potrivit directorului Colegiului „Transilvania”, Dana Felegean, calificarea a apărut ca urmare a solicitării agenţilor economici IAR Ghimbav şi Airbus Helicopters, dar şi a interesului tot mai mare al tinerilor față de domeniul aeronauticii, care a fost confirmat de dublarea, în acest an școlar, a numărului de elevi ce urmează cursurile de aeronautică ale ale instituţiei.

„Suntem încântați că programul nostru educațional are priză la tinerii din Brașov. Am început cu o clasă de 28 de elevi iar anul acesta numărul lor s-a dublat. România are nevoie de specialiști în aeronautică și Airbus Helicopters susține cu toată energia profesionalizarea tinerilor, astfel încât să fie pregătiți atât pentru schimbul de generații, cât și pentru acoperirea necesarului de forță de muncă generat de dezvoltarea industrială prevăzută. Pe platforma de la Ghimbav este nevoie de un suflu nou, avem mulți specialiști care se află la apusul carierei și care vor trebui înlocuiți, dar și de cadre noi pentru activitatea ce se va desfășura în facilitățile industriale deja realizate”, a spus Serge Durand, directorul General al Airbus Helicopters Industries România.

Parteneriatului Airbus Helicopters – Colegiul Tehnic „Transilvania” asigură pregătirea generală şi profesională a elevilor la nivelul cerinţelor angajatorilor, adaptate la dinamica pieţei muncii.

„Materialele educaţionale oferite şcolii creează premisa formării şi dezvoltării competenţelor pentru viitorii specialişti în domeniul aeronautic. Formarea cadrelor didactice a reprezentat o investiţie importantă în dezvoltarea capitalului uman cu impact asupra creşterii calităţii actului educaţional oferit elevilor pregătiţi în specializări din domeniul aeronautic”, a mai spus Daniela Felegean.

Cei 56 de elevi care urmează aceste cursuri vor obține, la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni aparate de bord și tehnicieni structură.

În urma înţelegerilor cu cei doi agenţi economici, elevii din clasele a IX-a şi a X-a vor face stagii de practică în Franţa, în timp ce colegii lor mai mari, cei din clasele a XI-a şi a XII-a, vor efectua practica la IAR Ghimbav, notează BunaZiuaBraşov.

Clasele cu profil aeronautic ale Colegiului tehnic „Transilvania” din Brașov sunt rezultatul unui proiect educațional generat și susținut de către Airbus Helicopters Industries, Ministerul Educației Naționale, Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Alianța Franceză, Inspectoratul Școlar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR SA, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii și Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d’Azur.

Foto: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.