Antreprenorii braşoveni vor primi consultanţă intensivă în online, de la Zitec şi Google

Antreprenorii braşoveni vor primi consultanţă intensivă în online, de la Zitec şi Google

În perioada următoare, antreprenorii companiilor mici şi mijlocii din Braşov, vor putea participa la cursuri de competenţe digitale, printr-un program intensiv de consultanţă practică în online.

Programul este realizat de Google România în parteneriat cu compania românească Zitec, furnizor român de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate, notează StartupCafe.ro.

Obiectivul întâlnirilor dintre experţii în online şi reprezentanţii IMM-urilor este creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi a soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România este codaşă în rândul ţărilor UE în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei.

Astfel, antreprenori din oraşe ca Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Constanţa vor avea acces la educaţie introductivă în domeniul digital. Cei din Bucureşti şi Iaşi sunt primii care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi instruiţi de Zitec în 2 hub-uri dezvoltate de Google.

În perioada următoare vor fi demarate activităţi similare în Braşov, Constanţa, dar şi în alte hub-uri regionale localizate în alte oraşe din ţară.

Demersul face parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfăşoară în România din 2016, în cadrul căruia Zitec este partener.

„Îmbunătăţirea competenţelor digitale este esenţială, având în vedere faptul că online-ul începe să traseze direcţiile întregului mediu de afaceri, atât la nivel global, cât şi local. Cu atât mai mult cu cât România, deşi fruntaşă când vine vorba de Internet de mare viteză şi anumite performanţe individuale, este, de fapt, ultima ţară europeană din punct de vedere al digitalizării economice şi sociale, conform ultimului studiu DESI”, declară Alexandru Lăpuşan, CEO şi Fondator Zitec.

Potrivit datelor Indicelui Economiei și Societății Digitale (DESI), la nivel de digitalizare, România se află în spatele unor țări din regiune precum Bulgaria, Ungaria sau Slovacia.

Foto: wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.