Reducere şi pentru preşcolarii care au între 5 şi 6 ani la transportul în comun

Reducere şi pentru preşcolarii care au între 5 şi 6 ani la transportul în comun

Având în vedere că până acum, copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 6 ani trebuiau să plătească tarif întreg la călătoria cu transportul public local, municipalitatea a aprobat, vineri o hotărâre prin care a fost reglementat acest aspect.

Astfel, potrivit unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local în municipiul Braşov, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 6 ani, care sunt înscrişi la grădiniţe din oraş, vor putea circula cu abonamente reduse cu 50% faţă de tariful normal de 70 de lei.

„Aceste abonamente se pot achiziţiona în baza adeverinţelor eliberate de grădiniţe. În viitor, vom analiza posibilitatea ca şi pentru această categorie de vârstă să se poată elibera abonamente gratuite”, a declarat preşedintele de şedinţă, consilierul local Adrian Oprică, citat de BunaZiuaBrasov.

Totodată, aleşii locali au aprobat eliminarea condiţiei privind distanţa de două staţii până la şcoală, în baza căreia se puteau acorda abonamentele gratuite pentru elevii braşoveni. Practic, conform noului act normativ aprobat de Consiliul Local Braşov, singura condiţie de acordare a abonamentelor gratuite este ca elevii să nu aibă absenţe.

Copiii mai mici de 5 ani pot circula gratuit pe toate mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brașov.

La fel și cei de peste șase ani, elevi de școală, în baza unei adeverințe de la unitatea de învățământ că nu au absențe, în caz contrar, li se oferă abonamente la jumătate de preț,

Leave a Reply

Your email address will not be published.