Propunere: Cursuri de educaţie juridică în şcolile braşovene

Propunere: Cursuri de educaţie juridică în şcolile braşovene

Elevii braşoveni ar putea învăţa noţiuni de educaţie juridică adaptate la nivelurile de învăţământ primar, secundar şi liceal, astfel să îşi cunoască drepturile şi obligaţiile pe care le au ca cetăţeni.

La sfârşitul săptămânii trecute, avocatul Pamela Diaconu, membru al Baroului Braşov, a prezentat propunerea în cadrul Consiliului Local, propunându-le aleşilor locali să susţină această idee, astfel încât ea să fie pusă în aplicare cât mai rapid.

De altfel, în luna iulie a acestui an, la Bucureşti, a fost semnat un protocol între Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă nu a avansat foarte mult.

„În Braşov vrem să trecem de la stadiul de idee. Avem în vedere ca orele de educaţie juridică să fie ţinute de avocaţi, magistraţi, jurişti sau cadre universitare, iar informaţiile să fie prezentate într-un limbaj accesibil elevilor”, a afirmat Pamela Diaconu, citat de BunaZiuaBrasov.

În prezent există un manual de drept pentru elevi, implementat de magistratul Cristi Dănileţ, însă materialul didactic a fost împărţit cu precădere în şcolile din Bucureşti.

Foto: vremeanoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.