RATBV SA modifică orarul de circulație, odată cu începerea școlii

RATBV SA modifică orarul de circulație, odată cu începerea școlii

RATBV S.A. crește de luni, 11 septembrie, frecvența de circulație pe nouă linii de autobuz, adaptând în acest fel oferta de transport la cererea existentă din momentul începerii cursurilor unităților școlare.

Vor fi modificate orarele liniilor 5, 6, 17, 23, 23B, 32, 36, 50 și 52. Noul program de circulaţie al mijloacelor de transport în comun va putea fi consultat pe site-ul www.ratbv.ro, în secţiunea „Trasee şi orare“, începând de sâmbătă, 9 septembrie.

De asemenea, duminică, 10.09.2017, vor fi actualizate şi afişele cu graficele de circulaţie din toate staţiile. Toate tabelele ce conţin noile orare de circulaţieale liniilor menționate vor conţine menţiunea „Valabil din data de 11.09.2017“.

Potrivit prevederilor HCL nr. 605/2017, începând cu data de 1 octombrie 2017, eleviicare nu au absențe nemotivate în luna anterioară și domiciliază la o distanță de minimdouă stații de unitatea de învățământ frecventată beneficiază de gratuitate pentrutransportul public local de călători. Până la acea dată elevii își pot achiziționa, pe baza carnetului de elev vizat pentru anul școlar 2017/2018 sau a adeverinței eliberată de unitatea de învățământ frecventată, abonamente pe toate liniile, fără limită de călătorii, laprețul de 35 de lei/lună.

RATBV S.A. va efectua la începutul lunii octombrie încărcarea pecarduri a abonamentelor gratuite, pe baza listelor transmise de unitățile de învățământ. Între data de 1 octombrie și data încărcării efective a abonamnetelor gratuite, elevii potcircula pe baza carnetului de elev vizat pentru anul școlar în curs.

Reamintim faptul că elevii beneficiari ai abonamentelor gratuite au obligația de a valida cardurile la fiecareurcare în mijloacelor de transport. De menționat faptul că elevii nu pot călători pe linia 20cu abonamentele gratuite primite de la școală sau cu cele achiziționate la prețul de 35 delei/lună, cu excepția elevilor care domiciliază în Poiana Brașov.

Consiliul Local al Municipiului Brașov a adoptat Hotărârea nr. 336/2017, act careprevede, printre altele, faptul că deținătorii de abonamente pe toate liniile, cu prețul de 70de lei/lună, pot călători pe baza acestor titluri și cu autobuzele liniei 20, Poiana Brașov –Livada Poștei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.