Marian Godină a încălcat legea şi a fost amendat

Marian Godină a încălcat legea şi a fost amendat

Celebrul polițist braşovean, Marian Godină, a încălcat legea şi a fost sancţionat, pe când se afla în vacanță în Austria.

Chiar el a poverstit întâmplarea pe Facebook. Ceea ce l-a revoltat, de fapt, pe omul legii nu a fost faptul că a fost sancționat, pentru că se aștepta la acest lucru în momentul în care și-a dat seama că a depășit viteza legală, ci atunci când a primit plicul acasă.

În scrisoarea trimisă de autoritățile din Austria nu specifica precis nimic despre conducătorul auto, ci erau interesate doar să primească banii.

Când am fost în Austria, am mers într-o seară pe o autostradă și am simțit un mic bliț. M-am uitat repede la vitezometru și aveam cam 150 km/h. Instinctiv mi-a venit în gând clasica înjurătură economisitoare de cuvinte. Adică nu am zis „offf, la naiba, mergeam cam tare și am luat un radar”, ci m-am rezumat la un scurt și autohton „băga-mi-aș…”.

Când m-am întors din vacanță, a mai durat câteva zile și am găsit în poștă „vederea” din Viena. Prima foaie era scrisă în germană și am înțeles din ea doar că avusesem 143 km/h. Noroc că avuseseră austriecii grijă să îmi trimită una și în română.

Treaba era simplă: în calitate de proprietar al mașinii care fusese depistată cu viteză trebuia să trimit datele celui care a condus la data și ora respectivă. Mai scria ceva, nu mai țin minte exact textul, dar care se putea traduce mai simplu cam așa: frățioru’, hai ca să nu ne mai complicăm, nu ne mai trimite tu datele alea și mai bine bagă direct banu’ repejor în contul ăsta și puțin ne mai pasă de cine a condus. Haide, bagă banu’ acoloșa și uităm tot ce-a fost.”

Am ales varianta asta mai simplă și am transferat 45€ în contul respectiv, oricum eu condusesem. Dar stau să mă gândesc: sancțiunea lor urmărea pedepsirea exactă a celui care a încălcat legea sau îi interesa de fapt banul? Cred că banul, din moment ce nu le-au fost necesare exact datele celui care a condus”, a scris Marian Godină pe Facebook.

  1. Am luat și eu … 3 radare, unul după altul 🙂 , am mers cu 97 unde era 80. Și două cu 120 unde era 100 … Toate 3 in mai puțin de o oră. Au venit și amenzile acasă… Pe amenda e scris clar că automobilul care a depăși viteza îți aparține. Așa că asta-i contul unde poți plăti amenda ( 3 amenzi, 3 conturi diferite) daca nu ai condus tu automobilul in momentul respectiv, nu trebuie sa plătești, dar trebuie sa completezi un formular (care vine împreună cu amenda) și să îi informezi cine a condus că sa trimită amenda respectivului.

    Reply
  2. Adica nea Mariene ( La multi ani!), voiai sa scrie ca la noi, cam cum spun colegii lu’ matale, cand te surprind din tufa cu 61km/h, iar limita de viteza este de 50km/h: Ati depasit viteza legala si noi vrem sa va prevenim sa nu aveti accident, noi ne gandim la viata lu’ matale. Pentru ca politia romana nu se gandeste sa incaseze, ea se gandeste la viata soferului. Ma scuzati pentru cuvantul „gandeste”!

    Reply
  3. Ooo, s-a suparat parerologul care si-a creat faima ca mai povesteste pe Facebook ce mai face la servici ca a primit amenda, nu ii convin legile. Pai eu stiam ca legea stramba, dreapta, cum e ea, trebuie respectata. Aici e vina Ministerului de Externe: nu au informat autoritatile austriece ca marele parerolog de ocazie paraseste temporar granitele iar Austria sa isi schimbe cumva legile ca nu cumva daca depaseste parerologul viteza sau comite altceva sa se aplice vreun articol de lege care nu e in concordanta cu parerile lui limitate, ca zice pe Facebook si face Austria de ras. Cine s-a gasit sa comenteze, un politai din Romania despre legile din una din cele mai civilizate tari din lume. Prea multe like-uri pe facebook poate dauna grav unora. Unii nu stiu dar in viata nu conteaza cati se uita in gura ta conteaza cine.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.