Dunca: vom reuși să facem autostrada București-Brașov și vom rezolva astfel marea problemă de trafic de pe Valea Prahovei

Premierul Mihai Tudose a declarat că Banca Mondială va oferi suportul tehnic și va coordona această lucrare, în timp ce fondurile vor fi date de autoritățile române.

Marius Dunca

Dezvoltarea infrastructurii este vitală pentru România. Este necesară simplificarea unor proceduri pentru că poate reuşim în această ţară să nu mai venim cu o idee, o dorinţă a unei întregi naţiuni, să facem un obiectiv mare, şi toată naţiunea se uită stupefiată un an, doi, trei, patru, cinci ani cum din cauza câtorva firme care se ceartă prin instanţă România rămâne stagnată în dezvoltare. Va fi realiazată lista de obiective strategice de importanţă naţională pentru care vom începe să finanţăm prin diverse moduri, prin parteneriat public-privat, prin bani de la bugetul de stat, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. România are un potenţial foarte mare de dezvoltare pe care trebuie să îl folosim și să depășim micile piedici care fac să stagneze o țară întreagă. Am încredere că vom reuși să facem autostrada București-Brașov și vom rezolva astfel marea problemă de trafic de pe Valea Prahovei. Autostrada va avea o contribuție însemnată pentru dezvoltarea întregii zone și pentru a repune Brașovul pe harta celor mai importante județe și municipii din țară și din zona balcanică”, spune senatorul și președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

„Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte — Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic și să coordoneze această lucrare. (…) Banii sunt de la noi”, a spus Tudose.

El a precizat că în două-trei săptămâni va veni echipa tehnică de suport în România.

„Între timp, noi am găsit niște proiecte mai vechi — știți că studii de fezabilitate avem să facem un drum până la Lună, că nu știu cum s-a întâmplat, dar până acum toți au făcut studii de fezabilitate. (…) Am găsit un proiect (…), care este prin sertarele Ministerului Transporturilor (…), care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementăm cât mai repede”, a mai spus Tudose, precizând că se referă la autostrada București-Brașov.

Totodată, Tudose a afirmat că Valea Prahovei și Valea Oltului sunt „priorități” pentru Guvern.

„Eu nu vorbesc numai de turistul care stă în trafic, care nu merită să i se întâmple așa ceva. Dar Valea Prahovei și Valea Oltului reprezintă o legătură între o bucată de țară și bucata cealaltă. Au impact extraordinar pe competitivitate”, a subliniat Tudose.

 1. A cerut pe dracu! La asa furaciune cum este vazut ciolanul de ros intitulat in meniu „Autostrada” nu are ce sa intervina altii. Aici se merge pe principiul daca noi nu roadem nimic atunci nu ciuguleste nimeni! O suta de ani de puscarie la toti, incepand cu Basescu care a afirmat ca nu avem nevoie de autostrazi, continuand cu toti prim-ministrii si ministii transporturilor si incheind tot cu Basescu care a anulat contractul semnat cu Bechtel. Ce platea de la el? Pana acuma isi scotea banii oricat ar fi fost de scumpa, dar aveam. Iar daca acel contract a fost incheiat defectuos avea de unde sa scoata despagubiri, ca avea de unde sa plateasca Nastase. Tot felul de vrajeli: ba ca Coldea nu l-a lasat pe Ponta sa semneze, ba ca Bechtel a fost favorizata, ba ca nu stiu ce si nu stiu cum. Pana la urma poate prinde Teldrum ciolanul sicand sa se apuce de treaba vin iarasi alegerile si vin alti hamesiti. Asemenea lucruri ar trebui sa aiba regim special nu sa fie la cheremul unor terchea berchea care sub umbrela politicii stau la panda sau chiar pe fata sa se imbogateasca. Ca marea majoritate a averilor s-a facut din furtul banului public nu prin cine stie ce afaceri iscusite. Asa ca s-o lase mai moale cu vrajeala. Cine dracu sta de vorba cu ministrul ala?

  Reply
 2. mincinos,mare mincinos.voi nu sunteti in stare sa trageti 2 linii drepte pe asfalt si vreti autostrada…la puscarie.

  Reply
 3. Care este scopul acestor declarații? Ne spuneti noua ca este nevoie de autostrada Brasov-Bucuresti? Ne Spuneti ca este vitala? Cum ați aflat ?

  Reply
 4. Minciuni PSD-iste. Niste mincinosi care cred ca ne mai prostesc cu asemenea abureli. Au mai incercat si Ponta si Sofa si s-a vazut ce au realizat.

  Reply
 5. se apropie alegerile fratilor!!!! Chiar nu realizati de ce minciunesc astia acum???
  De 25 de ani n ati miscat un pai,o piatra pe acest traseu si vreti sa va credem ca gata….acum in 4 ani se face..sau cinci sau 200 de ani.
  Ponta se jura pe mamicuta lui ca daca nu se face pana in 2021 el singur singurel se spanzura de oua in piata Universitatii…ce a facut??
  Nici macar n a semnat ceva,sau macar primul pas sa fie facut…licitatia si predarea acestei lucrari unei anumite firme…nici macar atat in 25 de ani.Si altiiiiiiiiiii au construit miiiiiiiiiii de km…..hoti nenorociti.
  Vin acum alegerile….sa i prostiti iarasi pe fraieri sa va puna la loc de cinste si pe salarii de mii si zeci de mii de euroi….bravos.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.