Începe Oktoberfestul de la Braşov. Iată preţurile la bere şi la preparatele culinare!

Începe Oktoberfestul de la Braşov. Iată preţurile la bere şi la preparatele culinare!

Oktoberfestul din septembrie, de la Braşov, este cel mai mare festival de bere din România. Timp de 11 zile , în cele două corturi de la fostul Stadion Municipal, lumea se va putea distra în voie.

Există locuri speciale de relaxare şi lectură, un parc de distracţii, concerte speciale şi preparate culinare făcute de chefi renumiți, veniți din înteraga țară.

Pe scena din fiecare cort vor fi programe speciale. În cortul relaxării vor fi în special spectacole de dans şi concerte de fanfară, iar în cortul urban vor avea loc concertele trupelor. O premieră este prezenta Fanfarei Musik Ministerium, în premieră în România. Artiştii cântă la marile festivalului ale lumii inclusive la Munchen. Printre captele de afiş se mai numără Rocky 5 o altă trupă bavareză, Unda, Fanfara Jagermeister şi bineînţeles braşovenii de la Trupa 6 care au compus imnul festivalului.

Principalele atracţii Oktoberfest începe joi 7 septembrie cu o padadă ca la Munchen. Aceasta va pornit din Piaţa Sfatului la ora 16.00 şi va trece prin centru şi apoi pe strada Lungă până la locul de desfăşurare al festivalului. La ora 17.00 se va da cep primul butoi cu bere.

CITEȘTE ȘI Foc, gust şi pasiune! Lux Divina și Masters of Flames vă așteaptă la Oktoberfest!

Miss Oktoberfest este un alt punct de atracţie şi se va desfăşura sâmbătă 9 septembrie de la ora 20.00. Singura cerinţă este ca participantele să aibă 18 ani şi chef de distracţie. Din program nu lipseşte nici desemnarea Regelui Oktoberfest. Marea finală va fi duminică 17 septembrie de la ora 18.30. Lanţul uman de bere se va forma şi în acest an în 16 septembrie de la ora 18.00.

Preţurile la bere şi preparatele culinare

Preţurile la bere pleacă de la 4,5 lei halba de 400 de ml şi 12.00 lei litrul şi pot ajunge la 6.00 lei halba şi 19 lei litrul. Preţurile la mâncare sunt între 12-20 de lei în funcţie de preparatul ales. Un mic va costa 4 lei.

Anul acesta se aşteaptă ca numărul străinilor să ajungă la 25.000 mai ales că festivalul a fost promovat în străinătate. Cei mai mulţi străini sunt aşteptaţi din Germania, Austria, Marea Britanie şi Irlanda. Anul trecut turiştii au cheltuit la Braşov 10 milioane de euro. Şi anul acesta hotelurile vor fi pline. Festivalul se ţine în luna septembrie, contrar denumirii sale, deoarece octombrie este o lună ploioasă şi friguroasă la Braşov.

 1. „Există locuri speciale de relaxare şi lectură….” Imi cer scuze dar pe asta cu lectura nu o cred.

  Reply
 2. Cacanarilor! 4 lei un mic jegosilor ?… in loc sa fie sub pretul uzual de 2,5 lei ca doar vinzi mii de bucati…in orice tara e pretul mai mic la ocktoberfest ca de-aia e festival, la noi umflam punga negustorilor, ca doar pentru ei e oportunitatea, nu pentru gloata asta amarata si nenorocita ! Nesimtitilor zi ordinarilor !!!

  Reply
  • Asa stiam si eu: la un Festival preturile sunt mai mici decat in mod uzual deoarece este un mijloc de promovare si sarbatoare (sau invers). Cu cativa lei consumatorul nici nu saraceste nici nu ramane mai bogat – doar vanzatorii umfla punga – dar e cam ciudat sa le dai atatia bani alora ca doar nu e masa de Revelion.

   Reply
  • Bravo Vasile! Fii gretos!

   Reply
  • Mai iesi si tu din tara mai Vasile. Cati euro e o halba (1 l) la Oktoberfest, la mama lui? Iti zic eu: 11 euro (aproape cat 3 beri (0,5 l) la restaurant. Deci, cum e aia cu „toate tarile…. blabla”?

   Reply
 3. Jecmaneala. Nu va e rusine? Unde sunt restul de producartori de bere? Plus de asta preturil;e la mancare sun absolut nesimtite

  Reply
 4. E un festival privat, nu o pomană electorală PSD. Dacă vă convine, mergeți, dacă nu, luați-vă niște bere Proxi și stați acasă! Săracilor!

  Reply
 5. Sa toooot…..stai acasa cu preturile astea la bere!?!?!
  1 euro un pahar de bere de 0.4 l???
  Pai noi sintem platiti ca in Germania??

  Reply
 6. Scump, nescump dar nu-i rau, pe bune. Locatia e foarte buna, mancare pe alese si gustoasa. Trai pe vatrai nene, eram prostul anului daca nu mergeam. Si o sa mai merg.

  Reply
 7. Acest festival ar trebui sa fie un festival popular accesibil pentru cat mai multi. De la an la an preturile urca vertiginos devenind mai mult accesibil turistilor straini decat localnicilor. Prestigiul acestuia se va estompa ducand intr-un final la desfiintarea lui.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.