Handbal: Corona debutează în noul sezon cu un meci acasă

Handbal: Corona debutează în noul sezon cu un meci acasă

Antrenorul echipei Corona, Costică Buceschi se aşteaptă la un meci dificil, în prima etapă cu HCM Râmnicu Vâlcea, partidă care se va disputa marţi, de la ora 19.30 în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

„Va fi un meci foarte greu pentru că tot timpul primele jocuri dintr-un sezon sunt dificile. Ambele echipe au făcute multe schimbări la nivelul loturilor şi la nivelul băncilor, atât noi cât şi Vâlcea ne dorim să terminăm cât mai sus în clasament aşa că din acest punct de vedere cred că meciul va fi unul foarte tare, foarte greu  atât pentru o echipă, cât şi pentru cealaltă. Noi sperăm să câştigăm pentru că vrem să începem cu dreptul şi este bine să prindem un moral bun pentru următoarele jocuri. Echipa este în formare, trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru, sunt jucătoare care individual sunt foarte bune dar până vor ajunge să joace într-o echipă, colectiv, mai trebuie să treacă o perioadă. Trebuie să avem răbdare, că rezultatele vor apărea, dar nu vor apărea peste noapte. Cred că undeva la sfârşitul lui 2017 echipa acesta se va apropia de nivelul ei maxim pentru că doar prin jocuri cu miză jucătoarele vor crea acea coeziune de care este nevoie. Sperăm că acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că avem nevoie de rezultate şi de puncte pentru a ne bate la locurile fruntaşe”.

Tehnicianul a mai adăugat că speră ca actuala echipă să se ridice la pretenţiile conducerii şi ale publicului braşovean: $Avem stabilite obiective clare pentru acest sezon dar obiectivele sunt puse doar prin prisma jucătoarelor, ca valoare individuală. pentru ca o echipă să ajungă la rezultatele impuse de conducere trebuie să aibă mai mult timp de omogeniare. Am venit la Braşov să facem performanţă, braşovenii şi cei din conducere sunt obişnuiţi cu acest lucru şi, atât eu cât şi jucătoarele sperăm să ne ridicăm la nivelul celorlalte echipe care au reuşit să se claseze pe podium sau să se califice în cupele europene”.

Costică Buceschi a mai spus că nu are informaţii multe despre Vâlcea: „Nu am văzut Vâlcea până acum, am doar informaţii. Ne pot surprinde pentru că au jucătoare noi şi foarte multe străine. Primele jocuri sunt dificile tocmai pentru că avem informaţii puţine dar odată ce etapele se vor succeda, vor apărea şi meciurile televizate şi ne va fi mai uşor să contracarăm jocul echipelor adverse. Cred că şi ei au aceeaşi bază de date ca noi, destul de săracă, dar sperăm că noi, jucând şi acasă să reuşim să luăm punctele. Fac un apel şi la public să ne ajute, pentru că avem nevoie de ei. Fetele au nevoie de susţinere în acest început de campionat şi sunt convins că dacă vor simţi publicul alături vor juca mult mai bine”.

Preşedintele Liviu Dragomir a punctat că aşteaptă foarte mult din partea echipei, având în vedere că debutează cu un joc în faţa propriilor suporteri. „Suntem cu toţii conectaţi la tensiunea meciului, sperăm să avem o participare foarte bună. Ne dorim victoria, să începem cu dreptul acest campionat. Venind după un sezon mai puţin reuşit, acesta este un campionat foarte important pentru noi. Aşteptăm foarte mult din partea echipei, sunt convins că şi publicul care va fi în sală va avea aşteptări ridicate dar una peste alta nu ne facem prea mari griji. Fetele sau pregătit foarte bine, echipa este sudată, au valoare şi sunt convins că finalul va aduce victoria pentru noi. În acest sezon sunt 4-5 echipe care se vor bate pentru locurile 2-3, foarte multe echipe din Liga Naţională s-au întărit, şi chiar şi noi avem un lot schimbat în proporţie de 60-70%. Vâlcea a avut şi ea foarte multe achiziţii. După această vară, examenul pe care toate echipele îl vor da va fi în teren. Ca rezultat al acestui examen, noi sperăm să fim pe podium la finalul campionatui. Suntem conştienţi că va fi o luptă grea, pentru că şi Cisnădie s-a întărit, Zalău are un lot foarte bun care a demonstrat multe în sezonul trecut, şi mai sunt şi alte echipe puternice care se vor bate la podium”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.