Un băieţel de 12 ani a suferit arsuri grave, în timp ce kartul în care se afla a fost cuprins de flăcări

Un băieţel de 12 ani a suferit arsuri grave, în timp ce kartul în care se afla a fost cuprins de flăcări

Un băiat de 12 ani din Sânpetru, judetul Brașov, trece prin chinuri groaznice, după ce o mare parte din spate, dar și din mâini și picioare i-au ars în urma unui accident suferit pe o pistă de karting.

Incidentul s-a petrecut în luna iunie, când, copilul s-a dus cu tatăl lui la Ghimbav pentru a cursă cu cartul. După ce a făcut o tură, mașinuta a fost trasă pe dreapta, iar proprietarii pistei de karting au alimentat-o, însă au uitat să pună capacul la rezervor.

Când băiatul s-a întors în mașină și a pornit la drum, cartul a luat foc. Copilul a fost internat o perioadă în spital, în prezent el urmând un tratament acasă.

„Am văzut când făceau plinul la karturi cu o canistră. Am văzut proprietarul de acolo cu steagul să oprească băiatul, dar deja luase foc”, spune Carlo Mihai Grasu, tatăl lui Matei, pentru  Observator.tv

Se pare că focul s-a aprins pentru că rezervorul nu a fost închis în urma alimentării. Matei a simţit câteva picături pe spate, dar a crezut că plouă. Imediat acele picături s-au transformat în flăcări care i-au acoperit trupul. Băiatul a reuşit să sară din kart.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că a fost tare şi s-a stins. Am crezut că el este de vină când am văzut că proprietarul ţipă aşa. Pur şi rimplu nu am ştiut cum să mai procedez, nu m-am mai gândit la asta. Voiam să plec cu el mai repede”, mărturiseşte tatăl micuţului.

Nici tatăl, nici angajaţii de acolo nu au realizat gravitatea şi nu au sunat la 112. Copilul a ajuns la spital cu maşina părintelui. A fost internat la terapie intensivă şi supus unor operaţii. Spitalul a anunţat poliţia despre acest caz şi s-a deschis un dosar de cercetare penală.

„Este întocmit un dosar penal în acest moment instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Jud Braşov pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă”, Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov

Cu toate acestea, nimeni nu a luat măsuri la pista de karturi care a funcţionat de atunci neîncetat. Tatăl luiMatei crede că se încearcă muşamalizarea cazului.

 

Băiatul rănit este în continuare sub tratament pentru arsurile suferite. Pe fir au intrat şi comisarii de la Protecţia Consumatorului, dar şi inspectorii ITM.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.