Managerul Kaufland Odorheiu Secuiesc: „Cunoaşterea limbii române ca o condiţie pentru angajare ar fi discriminare”

Managerul Kaufland Odorheiu Secuiesc: „Cunoaşterea limbii române ca o condiţie pentru angajare ar fi discriminare”

Comisarii care au fost în control la Kaufland Odorheiu Secuiesc sunt de la Protecţia Consumatorului Harghita, pentru că ei au competenţă în Odorheiu Secuiesc şi sunt etnici maghiari.

„Am vorbit cu unul dintre ei care a zis că nu i se pare normal ce se întâmplă, cu toate că e etnic maghiar. Într-adevăr vânzătoarea care lucra la momentul controlului nu ştia limba română. Nu este aceeaşi vânzătoare cu cea care apare în filmarea de pe YouTube. Această angajată chiar nu ştia limba română. Dacă cea din filmare poate că simula, nu am de unde să ştiu, aceasta chiar nu ştia. Asta mi-au spus inspectorii. Şi când a venit directorul magazinului se putea vedea că ea chiar nu ştie limba română”, ne-a spus Sortin Susanu, comisarul șef regional al ANPC Brașov.

În acest context, comisarii de la Protecția Consumatorului  întrebat pe manager : „Cum puteţi angaja pe cineva pe vânzări care nu ştie limba română?”. „El a răspuns atunci că nu poate cere cunoaşterea limbii române ca o condiţie pentru angajare, deoarece ar fi discriminare…”.

Trecem peste faptul că „plăcuţul bilingv” a fost gândit să fie trecută o a doua limbă cea maternă, nu cea oficială. Dar, mergând pe ideea managerului respectiv, toate anunţurile de angajare unde se stipulează ca o cerinţă cunoaşterea unei limbi străine sunt discriminatorii. Sau nu?

 1. […] Trecem peste faptul că „plăcuţul bilingv” a fost gândit să fie trecută o a doua limbă cea maternă, nu cea oficială. Dar, mergând pe ideea managerului respectiv, toate anunţurile de angajare unde se stipulează ca o cerinţă cunoaşterea unei limbi străine sunt discriminatorii. Sau nu? Sursa: NewsBV […]

  Reply
 2. […] în urma incidentului de acum două zile, a fost decisă de un inspector etnic maghiar, relatează newsbv.ro. ”Am vorbit cu unul dintre inspectorii care a zis că nu i se pare normal ce se întâmplă, cu […]

  Reply
 3. daca toti romanii nu mai cumpara de la kaufland o sa plece cu magazinele lor in ungaria si austria unde nu e obligatoriu limba romana.ce mai…ramasite de la imperiul austro-ungar.rahat.

  Reply
 4. Ar fi o normalitate, nu o discriminare. Se intampla oriunde in lume.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.