Întrebări pentru tătucul Mihai Fercală, preşedintele mai mult sau mai puţin legal al directoratului SIF Transilvania

Întrebări pentru tătucul Mihai Fercală, preşedintele mai mult sau mai puţin legal al directoratului SIF Transilvania
Un specialist in tipuri de infractiuni pe piata de capital spune ca sanctiunile aplicate de catre ASF unor membrii ai Consiliului de Supraveghere al S.I.F. Transilvania, „presedintelui” directoratului – Fercala Mihai, vicepresedinteului aceluiasi organism – Stan Iulian, precum si cele aplicate unor angajati ar avea iz penal.
Astfel, legea pietei de capital incrimineaza fapta de desfasurare fara autorizatie de activitati sau operatiuni pentru care legea 297/2004 impune autorizarea, in categoria infractiunilor, deci pretinsa contraventie pentru care a fost sanctionata conducerea S.I.F Transilvania, unii membrii ai Consiliului de Supraveghere si Fercala Mihai ar intra in categoria infractiunilor.
Meseriasii pietei de capital, altii decat „tatucii” s-au cam saturat de pretinsele calitati in domeniu ale ultimei categorii si de actiunile ilegale ale acestora si ar fi sesizat parchetul competent pentru posibilei fapte fapte penale savarsite de „creatorii” pietei de capital.
Mai marii, sau din ce in mai micii, de la S.I.F. Transilvania mentioneaza in raportul curent dedicat evenimentului, preluat de catre Ziarul Financiar, ca decizia ASF nr.1995/12.10.2016, de neavizare a dlui. Fercala, a fost revocata prin Decizia ASF nr.208 /10.02.2017, astfel decizia din 2016 a fost desfiintata.  Adevaratii specialisti tinuti la mantinela de „tatuci” sustin ca o decizie de revocare a unui act administrativ nu il desfiinteaza retroactiv, ci produce  efecte doar in viitor. Cu alte cuvinte Decizia ASF de neavizarea a dlui. Fercala a produs efecte in perioada 12.10.2016 – 10.02.2017 si ca urmare conducerea SIF Transilvania poate fi acuzata de complicitate la infractiunea savarsita de Fercala Mihai si constatata de ASF prin rezultatele raportului de control in care se sugereaza (pentru meseriasi) ca fapta ar fi infractiune.
Meseriasii pietei de capital, bazati pe cunoasterea retelei de sustinere constituita in jurul „tatucului” sunt convinsi de faptul ca nicio institutie a statului nu va avea potenta necesara sa-l deranjeze pe acesta, deoarece tributarii lui vor sari ca samuraii sa-si apere stapanul.
In mod normal ar trebui sa se puna sub semnul intrebarii indeplinirea conditiilor de eligibilitate pentru conducerea entitatilor financiare supravegheate de ASF, prevazute in regulamentul din 2015.
Conform regulamentului in cauza, persoanele sanctionate de ASF, respectiv  Fercala Mihai, Stan Iulian, Szabo Stefan, Carapiti Dumitru si Lutac Gheorghe, avizate,  culmea de supraveghetorul pietei de capital in conducerea SIF Transilvania, n-ar mai indeplini conditiile de eligibilitate cerute explicit de regulamentul ASF.
Prin urmare ar trebui sa fie doar o chestiune de timp pana la retragerea avizelor acestor persoane de catre ASF in conditiile in care au expus societatea la riscuri operationale si reputationale majore cu efecte greu de cuantificat.
Ramanem cu speranta ca meseriasul Mircea Ursache, si nu tatucul sau samuraiul, va actiona conform atributiilor si prevederilor legale si in aceasta situatie, chiar daca este nasul unui fin sau finul unui nas.
Mircea Ursache este coordonatorul direct al sectorului de instrumente si investitii financiare din cadrul ASF, sector care are subordonata activitatea directiilor reglementare-autorizare si de supraveghere si control pentru piata de capital, iar modul cum a actionat pana acum in cea ce priveste supravegherea „pretinselor” activitati manageriale de cel mai inalt nivel profesional derulate de SIF Transilvania, ne face sa credem ca ceva este putred, ca de obicei, in Danemarca.

Iar pentru deliciul celor interesaţi de această poveste, publicăm câteva întrebări pentru domnul Mihai Fercală și pentru conducerea Autorității de Supraveghere Financiară:

1. Aveți curaj să publicați integral Deciziile ASF prin care ați fost sancționat dumneavoastră, o parte dintre membrii CS și angajații care au mințit pentru a vă ține la butoane ?
2. Cum este încadrată în raportul de control fapta pentru care v-a amendat recent ASF-ul ?
3. Ce susținere aveți la ASF de ați reușit să-i fentați atâția ani pe acționarii care și-au pus speranțe în „pretinsele” dumneavoastră capacități manageriale ?
4. Cum ați reușit (cu complitatea cui) să obțineți avizele ASF, deși raportul de control era finalizat și stipula clar că dumneavoastră și toți cei sancționați recent nu îndepliniți condițiile de avizare pentru a conduce SIF Transilvania?
5. Unde sunt societățile comerciale : SC ORGANE DE ASAMBLARE SA, SC MECANICĂ CODLEA SA, SC TERRACOTTA STAR SA, SC TRANSILVANIA TRAVEL SA, SC UNICOM SA etc ?
6. Cu ce firmă ați adus (construit) turismul din Tușnad, Felix, și de pe litoral la cele mai „înalte” standarde?
7. Cum i-ați „rezolvat” pe angajații care au ieșit din pluton ?
8. Ce argumente stau la baza frăției dumneavoastră cu Constantin Frățilă ?
10. Care este scopul pentru care v-ați înconjurat de foști lucrători ai serviciilor speciale ?
11. Este adevarat ca împreună cu Simionescu Dan v-ati aflat in spatele SSIF Actinvest S.A., intermediar prin care SIF-ul a desfasurat toate operatiunile de piata pana in iunie 2014, la comisioane de 8,00%?
12. Ați vândut participația la Erste Bank prin intermediul Actinvest la comision de 8,00%?
13. Ce sentimente aveți când vă gândiți la COMCM și la THR MAREA NEAGRĂ ?
14. Puteți explica actionarilor cum se face ca in urma megafuziunilor orchestrate de domnia voastră in 2015, dintre Feper, Orizont Turism Predeal si THR Prahova a rezultat o companie care valoreaza doar cat valora SC Feper inainte de Fuziune?
15.  Care a fost ratiunea fuziunii Feper – THR Prahova- Orizont Turism Predeal?
16. Ati dorit cumva musamalizarea investitiilor neperformate de 6 milioane de euro la Hotel Central Ploiesti si de peste 10 milioane de euro la Orizont Predeal ?
17. Cum este posibil ca dupa ce ati investit peste 30 milioane de euro la Oradea, la Lotus Turism, unde sunteți presedinte CA, participatia SIF Transilvania sa valoreze sub 4 milioane de euro?
18. Ati vandut societatea Euxin la un pret redus, familiei Dusu, pentru a le cumpara loialitatea si voturile, cunoscut fiind faptul ca familia Dusu controleaza pachete importante de actiuni la SIF?
19. Cum au reusit Lilinica Stan si Lucian Ionescu  contra-performanta de a investi peste 10 milioane de euro la  societatea Turism Covasna, pentru renovarea  hotelului Caprioara, care nu este nici macar finalizat, iar performanta lui este extrem de modesta in termeni de grad de ocupare?
20. Sunt adevarate zvonurile privind tranzactiile extrem de paguboase pentru SIF Transilvania, efectuate de Simionescu Dan, cu acordul Dvs. bineninteles, in perioada cat era Director al departamentului de tranzactionare cu actiuni ai emitentilor FP ( piata gri, inainte de listare), Bucuresti Turism, Romcarbon Buzau, Erste Bank, BRD, si multe altele?
21. Este adevarat ca angajati ai SIF Transilvania S.A. cu functii de conducere se angajeaza in operatiuni ilicite pe piata de capital de tipul ‘’front running’’ si abuzeaza de utilizarea informatie privilegiate, folosindu-se de conturile de tranzactionare ale membrilor familiei?
22.  Este adevarat ca averea dumneavoastra s-ar se afla in conturi si in investitii offshore – paradisuri fiscale, administrate de dl. Simionescu Dan?
23. Este adevarat ati primit informatii de la vârful ASF cu privire la viciul de procedura al Consiliului ASF in sedinta in care nu ati fost aprobat ca si conducator al SIF Transilvania, prin decizia ASF nr.1995/ 12.10.2016?
24. Remarcabila dumneavoastra Teza de Doctorat a fost inspirata din Managementul Magistral pe care l-ati aplicat la SIF Transilvania ?
25. Ati contribuit, așa cum se aude la imbunatatirea ingrijrii medicale efective a pacientilor de la SCJU Brașov?
26. Cum mai merge Transilvania Leasing ?
27. Cum stati cu Termoconfortul ?
28. De la cine ati cumparat actiuni Fondul Proprietatea ?
29. Cum ati cumpărat actiunile de la SC CRISTIANA ?
30. Ati finantat campanii politice ?
31. La casele de avocatura cu care SIF Transilvania are contracte de consultanta a fost fiica dumneavoastra asociata sau angajata ?
32. Care casa de avocatura dintre cele cu care SIF Transilvania are contracte de consultanta s-a ocupat de coordonarea unor Teze de Doctorat ale angajatilor dumneavoastra ?
 1. Incredibil! Un astfel de personaj ca Fercala si-a croit drum si a rezistat la conducerea SIFului doar cu suportul autoritatilor corupte din ASF si din Procuratura. Nu se poate sa scape nepedpsit la asemenea JAF, orchestrat si pus in practica. ALO trezirea actionarilor! treziti-va autoritatilor care va incasati salariile din banii contribuabililor si scapati-ne de infractorii astia, imbogatiti pe spinarea celor 8 milioane de actionari si SIF 3. Peste jumatate din populatia activa a Romaniei este actionara la SIF Transilvania si a fost furata de Fercala si grupul lui infractional!!

  Reply
 2. Doamne in ce tara traim!? Sunt actionar al Sif3 de peste 5 ani. Cred ca Fercala si compania, prin actiunile lor, mi-au injumatatit valoarea investitiei fata de cat ar fi fost valoarea ei, cu orice alt administrator. Sper sa plateasca si autoritatile din tara asta sa le confiste banii dobanditi din fraudarea societatii!

  Reply
 3. Fratila tu ai comandat articolul? Te-ai întors in SIF si ai început… Oricum informațiile sunt foarte tari iar bănuiesc ca întrebările au răspunsul inclus in ele :)! Bravos

  Reply
 4. DNA… sa vina sa va ia!!
  Fercală si compania sunt niște hoți, știe toată lumea, mai puțin autoritățile!

  Reply
 5. Felcitari pentru articol. In sfarsit are cineva curaj sa spuna lucrurilor pe nume!

  Reply
 6. PUIE … Fratila

  Reply
 7. Sanctiunile ASF pentru SIF Transilvania.

  Reply
 8. FRATILA ESTE DE NEATINS. SE CREDE DUMNEZEU. O ATENTIE METICULOASA VA SCOATE MULTE ADEVARURI.

  Reply
 9. Sunt f curios daca cineva are curaj sa ceara situatia COMCM ului din ultimii ani ! Asta se crede Dumnezeu si toata lumea trebuie sa i se inchine ! Cat a furat numai el stie. De unde ? De la romanul de rand. cand va plati? Cand o sa se prinda actionariatul ca de fapt au investit pt el si familia lui. Cand o sa se sature? Niciodata…….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.