Leii și tigrii de la Zoo Brașov vor putea fi văzuți mai de aproape, până la sfârșitul lunii

Leii și tigrii de la Zoo Brașov vor putea fi văzuți mai de aproape, până la sfârșitul lunii

Pentru ca vizitatorii să poată vedea mai bine tigrii şi leii de la Grădina Zoologică Braşov, dar şi pentru  eliminarea stresului la care sunt supuse animalele, o parte din plasele de la ţarcurile lor vor fi înlocuite cu geamuri speciale, până la finele acestei luni.

Lucrările, începute în urmă cu câteva luni, vor fi gata la sfârșitul lunii august, astfel ca vizitatorii să poată privi felinele mari de aproape, fără a exista niciun risc.

Grilajele de fier vor fi demontate, iar pe timpul şantierului felinele mari vor locui doar în adăpostuile interioare, astfel ca să nu existe riscul apariţiei unor incidente.

Directorul Zoo Braşov, Alin Pînzaru, a declarat că la fiecare dintre cele trei spaţii în care sunt ţinuţi leii, în locul gardului metalic vor fi instalate câte trei panouri de sticlă, cu dimensiunea de 3 x 2 metri, iar privitorii vor putea sta exact lângă geam, eliminându-se astfel distanţa de un metru care era o distanţă e siguranţă între gard şi aleea de unde se puteau uita vizitatorii.

”Lucrările vor fi gata la sfârşitul acestei luni. Prin instalarea acestor panouri, privitorii vor putea sta exact lângă geam şi vor putea fotografia animalele. Geamul este laminat cu trei folii şi două protecţii de PVC, special pentru astfel de amenajări”, a spus directorul Grădinii Zoologice Braşov, citat de Mediafax.

Costul lucrărilor este de 648.250 lei, iar finanţarea este asigurată în totalitate de la bugetul local al municipiului Braşov.

Tot în acest an, la Zoo Braşov va fi terminată casa maimuţelor, unde vor fi aduse alte trei specii, şi un spaţiu dedicat lemurilor, un spaţiu mixt pentru pinguni şi foci, un spaţiu pentru panda roşu, unul pentru zebre şi altul pentru suricate.

La Zoo Braşov vor mai fi aduse şi alte specii de păsări răpitoare, după ce în ultima perioadă ”familia” s-a mărit cu cămile albe, doi lei albi, un tigru alb şi o pereche de leoparzi ai zăpezilor.

Luna trecută, la Zoo Brașov a fost ianugurat și un aquarium care adăpostește rechini, specii de recif, corali, anemone, diverse specii de pești răpitori, printre care și murene, pești nocturni, un acvariu de cichlide africane de Malawi, dar și un acvariu cu pești piranha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.