Locomotiva trenului Braşov – Budapesta a luat foc. Călătorii au rămas ore intregi fără apă și mâncare

Locomotiva trenului Braşov – Budapesta a luat foc. Călătorii au rămas ore intregi fără apă și mâncare

În cursul zilei de sâmbătă, în timp ce se deplasa spre Oradea, în localitatea Stana, din județul Sălaj, locomotiva trenului Braşov – Budapesta a fost cuprinsă de flăcări.

Cei care au stins flăcările au fost câțiva localnici, alertați de mecanicul trenului. În momentul în care a văzut focul, acesta a oprit trenul şi a fugit să ceară ajutor, zona în care s-a petrecut incidentul fiind una în care semnalul la telefon este foarte slab, conform ziarului Sportul Sălăjan.

Din feiricire nimeni nu fost rănit, însă călătorii, majoritatea turişti – unguri, cehi şi polonezi – au fost nevoiți să stea mai bine de patru ore fără apă, mâncare şi climatizare, în condiții minime de igienă, nefiind funcțional nici un grup sanitar, pe tot parcursul traseului.

Potrivit unui martor, care se deplasa cu trenul la Oradea, în timpul „operațiunilor” de stingere a incendiului, circulația feroviară în zonă a fost întreruptă preț de câteva ore.

După ce focul a fost stins, locomotiva a fost îndepărtată de pe șine, fiind înlocuită cu o alta, adusă special de la Oradea.

Deși trebuia să ajungă la ora 17.30, din cauza incidentului, abia la ora 22.00 trenul a intrat în gara din Oradea, iar circulația feroviară pe ruta Brașov-Oradea-Budapesta a reintrat în normal.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.