blog-logo

Peste două milioane de euro, alocate prin PNDL pentru orașul Rupea

Peste două milioane de euro, alocate prin PNDL pentru orașul Rupea

Vești bune pentru locuitorii orașului Rupea. Dintre cele zece proiecte depuse pentru finanțare prin Progamul Național de Dezvoltare Locală, s-a aprobat alocarea de fonduri pentru trei dintre acestea.

Unul dintre proiecte este reabilitarea străzii Republicii, care face legătură între DN13, centrul oraşului şi cu drumul care duce la Cetate.  Este un proiect pentru care s-au solicitat 11.072.360,00 de lei, dar s-a aprobat 7.851.300,00 de lei. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea, pe o lungime de 4,1 kilometri, a tot ce înseamnă trotuare, pavaj, zonă verde, asfaltare,  „pentru revenirea oraşului la normalitate, pentru că acesta este scopul nostru, de a readuce un climat sănătos, plăcut, în Rupea”.

Alte articole:   Brașovenii, așteptați să ridice măștile oferite gratuit de stat

Al doilea proiect este extinderea, modernizarea și dotarea grădiniței cu program prelungit. Pentru aceasta s-auu cerut 836.220,29 de lei şi s-au alocat 781.007,20 de ei. De anul trecut a fost extins programul de funcţionare, de la normal, la extins. În acest moment, la grădiniță sunt peste 150 de copii înscriși, iar locurile, după extindere,  vor fi peste 200. În prezent, au rămas neonorate 20 de cereri din partea părinților care au solicitat un loc pentru copiii lor.

Cel de al treile proiect finanțat este desfacerea și construirea unei pasale peste pârâul Cozd, care face legătura între oraș și cartierul Cozd. S-au cerut 442.299,20 de lei, dar s-au aprobat numai 402.350,90de lei.

„Vreau să mai precizez că suntem în discuții pentru alocarea unei finanțări pentru Spitalul Orășenesc Rupea, modernizat cu fonduri europene. Am solicitat alocarea de fonduri prin Compania Națională de Investiții de peste 34,5 milioane de lei. Ne dorim ca aici să funcționeze o stație SMURD și o Unitate de Primiri Urgențe. Suntem la jumătatea drumului dintre Brașov și Sighișoara. Ne bucurăm că, după modernizarea spitalului, au început să vină medicii către noi. Ne-au solicitat, recent, să-i primim, doi medici din Sighișoara, ceea ce înseamnă că eforturile noastre de a asigura o bază materială modernă pentru oferirea de servicii medicale locutorilor din întreaga zonă pe care o deservim nu a rămas neobservată de personalul de specialitate”, a declarat pentru newsbv.ro primarul Nicolae Bărdaș.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Liviu Bărdaș, aflat la primu-i mandat de primar, a vorbit pentru NewsBv despre „întâmplările” de la poalele Cetății Rupea, adică despre investițiile și proiectele aflate în […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.