Drama unui antrenor de fotbal din Brașov

Drama unui antrenor de fotbal din Brașov

Joi, 3 august 2017, la orele după-amiezii, necazul s-a abătut asupra familiei Janko. Tragedia s-a produs pe centura ocolitoare a Constanţei (pe sensul de mers Ovidiu – Agigea, între autostrada A2 şi DN39). Aflat la volan, Imre Janko, antrenor de fotbal la CS Junior Brașov, a pierdut controlul mașinii. Aceasta a izbit un parapet metalic, care s-a desprins şi a străpuns autoturismul, retezând efectiv picioarele şoferului şi ale soţiei aflate pe scaunul din dreapta.

Copilul soților Janko, în vârstă de 6 ani, aflat pe bancheta din spate a fost salvat de agentul de poliţie Aurelian Coliş, cel care a reuşit să îl scoată din autoturism şi să îl resusciteze. Tot polițistul le-a acordat primul-ajutor și celorlalte două victime. Din păcate, la Spitalul Județean Constanța, Elena Janko a decedat.

Mesajul postat de clubul Junior Brașov pe rețelele de socializare nu mai are nevoie de nicio altă adăugare:

„Din păcate, tragediile nu ocolesc nici lumea fotbalului… Imre Ianko. Numele lui nu spune mare lucru, însă pentru copiii de la Club Sportiv Junior Brașov era ca un al doilea tată. Echipele de pitici născuți în 2008 și 2009 lucrau sub îndrumarea lui Imre, cel care a fost încadrat în corpul de antrenori al clubului în urmă cu aproape un an. Chiar dacă nu a jucat fotbal, pasiunea lui Imre l-a îndreptat către meseria de antrenor de copii, directorul tehnic al clubului, Radu Turdean, spunând despre el că era mereu preocupat să aprofundeze detaliile meseriei. Din păcate, nenorocirea a tăbărât asupra lui și a familiei sale…

A fost groaznic… Imre este internat acum la Spitalul Județean Constanța, medicii de acolo reușind să îi salveze un picior. Celălalt picior i-a fost amputat. Soția lui a decedat… Băiatul lor de 6 ani a fost cruțat de răni serioase, dar trauma psihică va rămâne pe veci. Imre și băiețelul său au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Donațiile se pot face în conturile de mai jos, conturile familiei, deschise la BRD pe numele Janko Zamfirita.

Lei: RO29BRDE080SV62002720800
Euro: RO73BRDE080SV62002810800

Dumnezeu să-ți dea putere, Imre!”.

Pe pagina de Facebook Club Sportiv Junior Brasov se află în plină desfășurare licitații deschise, cu tricouri de fotbal, printre care unul purtat de fostul nostru internațional, Ionel Ganea, la VfB Stuttgart, și altul al FC Brașov. (Foto: Imre Janko – arhiva personală)

  1. […] Este tragedia prin care trece un tânăr antrenor de fotbal din Brașov, Imre Janko, de la Clubul Sp…, unde este coleg cu foștii fotbaliști Radu Turdean, Florin Nistoroschi, Florin Harap și Cristian Coteanu. Cu toții, colegi, copii și părinți îi sunt alături. Haideți să fim împreună cu ei! (Foto: Imre Janko – arhiva personală) […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.