Peste 2,5 milioane de lei pentru reparațiile curente în școli

Peste 2,5 milioane de lei pentru reparațiile curente în școli

Primăria Brașov a alocat școlilor brașovene peste 2,5 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii curente, iar unitățile de învățământ se vor ocupa de toate procedurile legale pentru aceste lucrări.

Este vorba despre lucrările de reparații curente, reabilitatea sălilor de clasă, a grupurilor sanitare, a acoperișurilor și gardurilor, dar și pentru igienizări, urmând să fie terminate la începutul lunii septembrie.

“În acest an am alocat direct celor 87 de unităţi de învăţământ din municipiu peste 2,5 milioane de lei pentru lucrările ‘de vară, să le spunem aşa, ceea ce înseamnă lucrări de reparaţii curente, igienizări, reabilitări ale sălilor de clasă, ale grupurilor sanitare, dar şi ale acoperişurilor, gardurilor, acolo unde este cazul. Fiecare unitate de învăţământ şi-a organizat propria procedură de licitaţie, de încheierea contractului, dar li s-a atras atenţia ca în contractul pentru lucrări să prevadă ca termen limită de finalizare a acestora data de 1 septembrie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

În ceea ce priveşte investiţiile mari în şcolile braşovene, Toarcea a afirmat că este vorba despre 10 astfel de lucrări în unităţi şcolare (grădiniţe, şcoli generale, colegii) care au termene de realizare cuprinse între şase luni şi un an.

Cea mai mare investiţie din cele 10 proiecte va fi reabilitarea corpului de clădire a Colegiulului Național Unirea, care presupune montarea unui lift exterior pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea lucrărilor este de 6,8 milioane de lei şi se vor desfăşura pe parcursul unui an.

Lucrări ample vor fi executate şi la Colegiul Tehnic “Transilvania”, unde va fi reabilitat corpul B al unităţii şcolare, investiţie în valoare de 1,5 milioane de lei.

O altă investiție importantă în sistemul de învățământ brașovean este reabilitarea capitală a sălii de sport a Școlii Profesionale Germane Kronstadt, care a ajuns în punctul de scoatere la licitație a lucrărilor. În acest caz, valoarea estimată a investiției este de 1,4 milioane de lei, iar durata estimată a lucrărilor este de 15 luni.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.