Se anunță modificări importante la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Se anunță modificări importante la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop a anunţat recent, că se dorește digitalizarea documentelor pentru Evaluarea Națională, Bacalaureat dar și concursul pentru gradațiile de merit.

Vom informatiza şi digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradaţiile de merit, în sensul în care toate dosarele pentru gradaţii de merit vor fi scanate şi urcate pe platformă. Toate documentele pe care le vor încărca cei care candidează la concursul pentru gradaţii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori în actul de verificare, lucrul acesta reducând foarte mult birocraţia”, a spus Liviu Pop.

Totodată, ministrul a transmis că lucrările de la Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat se vor putea corecta de profesorul evaluator direct de acasă, de pe calculatorul personal.

„Toate documentele pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările se vor corecta, de pe calculator, de evaluatorul care va sta acasă sau la centrul de corectură sau la şcoală dacă acasă nu are calculator.Tot ce va încărca profesorul pe acea platformă va putea fi folosit de către inspector sau cei care vin în inspecţie şi control ca document. Am început demersurile pe reducerea comisiilor, ştim că sunt un număr redus de comisii, le vom reanaliza pentru că multe dintre ele până la urmă s-au redus ca număr dar ca atribuţii au acelaşi volum. Și acolo avem soluţia de fluidizare a informaţiilor, iar tot ceea ce se poate digitaliza o vom face”, a mai transmis ministrul.

De asemenea, Liviu Pop a explicat că procesul de rescriere a programelor școlare pentru clasele IX – XII va continua.

Anul acesta ne-am propus să rescriem toate programele cadru, pentru invățământul liceal, inclusiv profesional și dual, iar anul viitor, programele școlare pentru învățământul liceal și dual în așa fel încât la finalul anului viitor să avem rescrise programele școlare iar începând cu anul școlar 2019 – 2020 să intre pentru prima dată noile manuale cu noua programă școlară pentru clasele a IX-a”, a mai spus Liviu Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.