15 dosare penale pentru constructorii care nu au respectat legislaţia

15 dosare penale pentru constructorii care nu au respectat legislaţia

Poliţiştii locali braşoveni au controlat 33 de şantiere din cele 76 inventariate în municipiul Braşov, iar la 15 dintre ele au constatat fapte de natură penală.

Astfel, oamenii legii, prin Serviciul Inspecţie-Control şi Disciplina în Construcţii (SIC), au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov un număr de 15 dosare penale pentru neregulile constatate în urma verificărilor întreprinse în teren.

Este de menționat faptul că din cele 15 firme de construcții care s-au ales cu plângeri penale, 11 executau lucrări fără autorizație, trei și-au continuat nestingherite activitatea, deși polițiștii locali de la S.I.C. au dispus oprirea lucrărilor, iar o altă societate de construcții a fost depistată că nu respecta prevederile din autorizație. Cartierul Tractorul, strada Griviței și strada Mihail Kogalniceanu sunt doar câteva dintre locațiile unde au fost descoperite abateri de la legistație.

Potrivit sursei citate, în total, au fost controlate 76 de şantiere de pe raza municipiului Braşov, fiind aplicate sancţiuni de peste 250.000 lei.

Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii pe disciplina în construcţii au formulat alte 17 acţiuni în instanţă, în vederea desfiinţării unor lucrări executate de firme sau persoane fizice, fără autorizaţie sau care nu au respectat condiţiile impuse prin autorizaţie.

Controalele au fost făcute în perioada ianuarie-iulie 2017, după ce poliţiştii locali au dat curs celor 822 de sesizări venite din partea braşovenilor sau a unor entităţi de stat sau private, reclamații care s-au finalizat cu 292 amenzi în valoare totală de 251.700 de lei.

Foto: psnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.