Taxa de salubrizare, mai mică

Taxa de salubrizare, mai mică

Începând din această lună, braşovenii vor achita mai puţin la factura de salubrizare şi asta deoarece taxa pentru deşeurile depuse la groapa de gunoi a fost amânată până la 1 ianuarie 2019.

După ce Guvernul a suspendat în luna iunie, aplicarea taxei de depozitare a gunoiului la rampă, la nivel local şi Municipalitatea a preluat această decizie printr-o Hotărîre de Consiliu Local. Astfel, taxa de salubrizare pe care o vor plăti cetăţenii şi companiile se întoarce la cea de dinainte de 1 martie.

În aceste condiții, începând cu data de 28 iulie, fiecare braşovean plăteşte pentru colectarea gunoiului mai puţin cu 2,81 lei, iar persoanele juridice plătesc mai puţin cu 35,33 lei/metru cub, faţă de perioada 1 martie – 27 iulie

Mai exact, persoanele fizice plătesc pentru salubrizare vechiul tarif, de 9,06 lei (TVA inclus), iar persoanele juridice vor plăti 67,36 lei pe metru cub de deşeuri (TVA inclus).

De asemenea, taxa de depozitare a unei tone de gunoi la rampa ecologică a Braşovului a scăzut de la 173,37 lei (în care era inclusă taxa de 80 de lei) la 81,46 lei.

Taxa de rampă este suspendată până la data de 1 ianuarie 2019, când va fi reintrodusă. Până atunci, va trebui să crească procentul de deşeuri colectate selectiv de la populaţie.

Potrivit ministrului Mediului,Graţiela Gavrilescu, prezentă săptămîna trecută la Braşov, autorităţile locale sunt aşteptate cu măsuri, astfel încât procentul de reciclare a deşeurilor să aungă la 25%.

Foto: BrasovTv

Leave a Reply

Your email address will not be published.