Percheziții în Braşov, Covasna şi Bacău. O armă și peste 150.000 de ţigarete confiscate

Percheziții în Braşov, Covasna şi Bacău. O armă și peste 150.000 de ţigarete confiscate

La finalul săptămânii trecute poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economice al IPJ Covasna, în cooperare cu cei din Bacău şi Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au efectuat 24 de percheziţii la domiciliile sau reşedinţele unor persoane fizice, precum şi la sediile unor persoane juridice de pe raza judeţelor Covasna, Braşov şi Bacău.

În urma acțiunilor au fost confiscate 151.199 fire de ţigarete de contrabandă, 19,30 kg de tutun vrac şi ţigarete deteriorate, o armă neletală deţinută în mod ilegal, precum şi 7.157 lei, sumă provenită din săvârşirea de infracţiuni. Valoarea totală a bunurilor confiscate se ridică la 98.267 lei.

În dosar sunt cercetate şapte persoane, bănuite că, în perioada aprilie-august 2017, ar fi avut preocupări de natura contrabandei cu produse din tutun, prin faptele săvârşite creându-se un prejudiciu de circa 83.000 de lei la bugetul de stat.

În total, nouă persoane au fost duse la audieri. Faţă de o femeie de 47 de ani şi doi bărbaţi de 48 şi, respectiv, 27 de ani, toţi din judeţul Covasna, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, netimbrate sau timbrate necorespunzător şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.