Muzeul Bran rămâne deschis până în 2018. Termenul de relocare a fost prelungit

Muzeul Bran rămâne deschis până în 2018. Termenul de relocare a fost prelungit

Muzeul Național Bran a primit acordul de a rămâne deschis în locaţia actuală încă nouă luni, termen până la care, autoritățile trebuie să se găsească soluţii pentru relocarea patrimoniului.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu s-a întâlnit, sâmbătă, la Bran cu reprezentanţii proprietarilor imobilelor ce găzduiesc Muzeul Naţional Bran. În urma acestei întâlniri aceştia au fost de acord să prelungească până la data de 25 mai 2018 termenul până la care patrimoniul muzeului va fi relocat.

„Muzeul Național Bran nu se închide. Am discutat cu reprezentanții proprietarilor Ansamblului Vama Medievală, care găzduiește Muzeul, și am ajuns la un acord pentru prelungirea termenului până la care patrimoniul acestuia ar trebui mutat. Avem la dispoziție nouă luni pentru a găsi o nouă casă patrimoniului ce se află în posesia Muzeului Național Bran și contăm în acest efort pe sprijinul autorităților locale”, a declarat ministrul Lucian Romașcanu.

Muzeul Naţional Bran risca să fie închis la sfârşitul acestei luni, după ce contractul de închiriere existent între familia Habsburg, administarorii Castelului Bran, şi Ministerul Culturii ar fi expirat la sfârşitul acestei lunii.

Autorităţile trebuie să găsească acum un spaţiu pentru relocarea Muzeului Naţional Bran. Una dintre variante ar fi clădirea actualei Primării din Bran, care va fi eliberată anul viitor, când funcţionarii se vor muta într-o clădire mai mare, în care acum se fac investiţii.

Muzeul adăposteşte 7.000 de exponate de patrimoniu, care au fost mutate în Vama Medievală după ce Castelul Bran a fost retrocedat, în 2016, familiei de Habsburg care are şi castelul. În plus, terenul pe care se află acum Secţia Etnografică a muzeului este retrocedat.

Citește și: http://newsbv.ro/2017/08/03/muzeul-bran-risca-inchis/

Leave a Reply

Your email address will not be published.