De ce orice manager ar trebui să știe ce înseamnă SEO

Daca nu aveti absolut nicio idee ce inseamna SEO si sunteti proprietar sau manager al unei afaceri, cu siguranta trebuie sa schimbati acest fapt cat mai repede posibil.

Pe masura ce lumea se indreapta spre o completa digitalizare, tehnicile traditionale de publicitate au devenit si vor deveni cu totul depasite. De aceea trebuie sa va asigurati ca firma dumneavoastra este pregatita pentru acest pas, astfel incat sa nu fiti luati pe nepregatite de competitie.
Ce inseamna SEO? Un lucru care poate face diferenta intre esec si succes: va pune siteul pe pozitii de top  pentru cautari specifice care definesc profilul afacerii dumneavoastra.

Cu ajutorul acestui mini-ghid, veti obtine o intelegere de baza a exact de ce SEO trebuie sa conteze extrem de mult pentru afacerea dumneavoastra pe viitor. Aveti mai jos top 5 motive pentru care ar trebui sa stiti ce inseamna SEO daca aveti un site pentru afacerea dumneavoastra sau daca sunteti managerul unei companii.

Va obliga sa aveti un site construit pentru nevoile clientului

Poate ca v-ati facut siteul firmei ca sa fie pe placul dumneavoastra. Insa cum nu sunteti in specialist in web, ceea ce credeti dumneavoastra ca este de ajuns s-ar putea sa nu fie din punct de vedere al potentialului client. Daca vizitatorul nu este multumit, nu cumpara.
Motoarele de cautare au reguli stricte privind structurarea logica a informatiei pe care o furnizati potentialilor clienti. O structurare corecta a siteului conform principiilor motoarelor de cautare va ajuta simultan si sa veniti in intampinarea potentialilor clienti, si sa aveti o pozitie buna in Google, de exemplu, pentru produsele sau serviciile pe care le oferiti.

Spus concret, este o situatie win-win.

Va face sa economisiti banii pe publicitate

Pretul platit pentru SEO poate parea o investitie inutila pentru necunoscatori. Ceea ce nu stiti insa este ca un site optimizat, pe care s-au aplicat procedurile standard cerute de motoarele de cautare, va produce economii importante in bugetul alocat publicitatii.

De ce? Pentru ca oamenii vor intra pe siteul firmei dumneavoastra fara sa platiti nimic pentru asta.

Practic, Google va trimite potentiali clienti GRATIS!

Va creste traficul siteului

Un site pe care s-au aplicat procedee SEO va avea mai multi vizitatori decat un site pentru care nu s-a luat in considerare aplicarea metodelor de promovare organica prin motoarele de cautare. Cu cat mai multi vizitatori aveti, cu atat mai multi potentiali clienti veti avea la dispozitie.

Va aduce clienti direct interesati de produsele sau serviciile pe care le oferiti

Traficul crescut al siteului are insa si un avantaj suplimentar. Cand oamenii cauta un lucru pe un motor de cautare inseamna ca sunt interesati exact de acel subiect. La fel se intampla si in cazul produselor sau serviciilor. Un vizitator care a ajuns in siteul dumneavoastra pentru ca a cautat ceea ce vindeti este pe jumatate castigat de client. Motoarele de cautare va aduc vizitatori targetati, nu doar orice tip de vizitator.

Va poate salva de la faliment si va poate face afacerea foarte profitabila

Mai multi vizitatori adusi de motoarele de cautare pe siteul dumneavoastra pentru ca au cautat ceea ce dumneavoastra oferiti inseamna ca va cresteti baza de clienti. Crescand baza de clienti, va cresteti vanzarile. Crescand vanzarile, va cresteti profitul.

Daca afacerea dumneavoastra nu merge prea bine, SEO este o cale de scapare de la faliment. Daca afacerea merge bine, oricum doriti sa mearga si mai bine. SEO va face sa va cresteti vanzarile si sa faceti profit. Iar profitul este, la urma-urmei, scopul pentru care ati decis sa aveti afacerea proprie.

SEO nu mai este de multa vreme o necunoscuta pentru antreprenorii si managerii de succes.
Cei care au inteles cat de importanta este pozitionarea cat mai favorabila in resultatele afisate de motoarele de cautare pentru cautari specifice (SERP) se bucura in prezent de cresteri semnificative ale cifrei de afaceri si au reusit, unii dintre ei folosindu-se doar de SEO sa creeze branduri importante pe segmentele de piata pe care activeaza.

Loading...
  1. De acord ca SEO ca un canal e marketing distinct este o modalitate de a atrage trafic si vanzari sau alt tip de conversii, dar in ultima vreme acesta e supralicitat. Un site, asemenea unui om de afaceri care nu-si tine toate ouale in acelasi cos, trebuie sa aiba mai multe surse de trafic, mai ales ca optimizarea nu da roade instantaneu (daca da). Astfel, e indicata combinarea cu email marketing, campanii de anunturi platite in retele sociale si in motoare de cautare sau de tip display, activitati intense in retele sociale sau chiar campanii offpage.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via