Provocare pentru liceenii din Braşov: „Olimpiada voluntarilor”

Provocare pentru liceenii din Braşov: „Olimpiada voluntarilor”

Cea mai mare competiție de voluntariat adresată liceenilor ajunge și în judeţul Braşov.

„Olimpiada voluntarilor liceeni” va avea loc în perioada septembrie – octombrie 2017 aceasta va include, în afara concursului, și dezvoltarea de cluburi de voluntariat locale pentru liceeni.

Olimpiada voluntarilor se adresează liceenilor din cinci județe: Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea, și este organizată  de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Asociația Semper Musica Filiala Tecuci și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Competiţia este deschisă oricărui tânăr cu vârsta de până în 35 de ani care doreşte să îşi folosească timpul, energia şi creativitatea în sprijinul comunităţii din care face parte. Ulterior înscrierii, aceştia îşi aleg oportunităţile de voluntariat prezentate pe website-ul competiţiei – www.mareavoluntariada.ro, comandă KIT-ul aferent oportunităţii de voluntariat şi realizează activitatea respectivă astfel adunând puncte pentru judeţ.

În final, tinerii pot fi desemnaţi cei mai activi voluntari din judeţ, distincţie oferită în cadrul unei gale de premiere ce va avea loc în fiecare judeţ participant.

De asemenea, în urma strângerii de puncte, unul dintre cele cinci judeţe va putea câştiga competiţia. „Marea Voluntariadă” mai include şi dezvoltarea a cinci cluburi de voluntariat locale pentru liceeni pentru continuarea activităţilor de voluntariat începute cu ocazia acestei competiţii.

„Cu ocazia acestui proiect ducem voluntariatul la un alt nivel, unul competitiv care cu siguranţă că îi va stimula pe tineri să se implice mai mult în viaţa comunităţilor lor. Este o competiţie în care, pe lângă faptul că aduni puncte pentru judeţ, ajungi să şi ajuţi persoane sau grupuri de persoane în nevoie sau să rezolvi problemele simple ale comunităţii din care faci parte. Sperăm ca judeţele să aibă cât mai multe echipe şi astfel implicarea în comunitate a tinerilor să fie semnificativă”, a spus Bogdan Istrate, coordonatorul competiţiei.

Foto: talkaboutgiving.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.