Polițiștii locali continuă colectarea „blocatoarelor” ilegale din Brașov

Polițiștii locali continuă colectarea „blocatoarelor” ilegale din Brașov

Poliția Locală Brașov le reamintește conducătorilor auto că este interzisă staționarea voluntară a vehiculelor în dreptul căilor de acces ce deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice. Același regim legal este stabilit și pentru aceia care blocheza parcarea prin orice mijloace sau chiar își montează dispozitive pentru ocuparea locului de parcare.

„Aspecte de acest gen au fost, din nou, constatate pe raza municipiului Brașov și nu mică le-a fost mirarea polițiștilor locali, când au depistat inclusiv în Centrul Istoric astfel de dispozitive. Cu această ocazie, agenții împreună cu angajați ai serviciului de salubritate strâng toate dispozitivele de blocare a locurilor de parcare și tăblițele inscripționate de brașovenii care așa au înțeles să își rezerve sectoarele de drum din fața porților, dar au fost ridicate de pe domeniul public și caprele metalice sau din lemn, stativele ori indicatoarele așezate în dreptul unor locuri de parcare de reședință”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

De asemenea, toate dispozitivele de blocare fixate ilegal pe locurile de parcare sunt demontate și ridicate, însă deținătorii de astfel de opritoare trebuie să știe că HCL 927/2006 prevede sancțiuni usturătoare pentru „Montarea unui dispozitiv de blocare pe locul de parcare”- art. 35 alin.(1) lit. b) – (amenda cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și ridicarea dispozitivului de blocare). Același normativ stabilește și faptul că se pot da sancțiuni și pentru “Blocarea locului de parcare prin alte mijloace” – art. 35 alin. (1) lit. c) – sancțiunea fiind între 1.000 și 1.500 de lei.

Loading...
 1. Acum am vazut ca se folosesc tomberoanele de gunoi din plastic.

  Reply
 2. In sfirsit o actiune foarte utila a politiel locale Pacat ca nu au aplicat si amenzile corespunzatoare acestor smecheri care isi „rezerva” gratuit un loc de parcare. Ar mai trebui sa-i amendeze si pe cei care ridica stergatoarele sau zgirie masinile atunci cind parchezi masina pe domeniul public iar smecherul considera ca este locul lui de parcare numai fiindca se afla in fata casei lui.

  Reply
  • Cand spui in „fata casei lui” te referi la ala care sta la bloc si se crede smecherul blocului sau la ala care sta efectiv la casa si parca e normal sa parcheze in fata casei sale (in primul rand sa nu ii deranjeze pe „proprietarii de uz comun” de la bloc) , dar nu de alta dar acolo sta si mai plateste si impozite mai mari, plus ca matura trotuarul si strada din fata casei iar iarna mai curata si zapada ( e cam aiurea sa cureti iarna zapada ca asa te obliga legea si bunul simt iar un terchea berchea sa parcheze frumos sub geamul aluia de la casa, sa il deranjeze cu alarma, cu trantitul usilor, cu fum de esapament ca asa vrea el ca e „public”). Cum e?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via