Liberalii vor abonament unic la RAT şi pentru Poiana Braşov

Liberalii vor abonament unic la RAT şi pentru Poiana Braşov

Consilierii locali vor să elimine discriminările existente în momentul de față pentru cei care locuiesc sau lucreayă în Poiana Braşov, în ceea ce priveşte transportul în comun.

În momentul de față, atât locuitorii cartierului Poiana Brașov, cât și angajații permanenți sau sezonieri trebuie să utilizeze două tipuri de abonament: unul pentru transportul pe raza municipiului Brașov și unul pe linia 20 – Livada Poștei – Poiana Brașov.

Conform unui proiect de hotărâre inițiat de către grupul de consilieri ai Partidului Național Liberal, al cărui lider este Adrian Oprică, după consultările și analizele realizate cu noua conducere RATBV SA Brașov, își propune să aducă mai multe modificări în structura condițiilor tarifare de transport.

Astfel, liberalii vor un  singur abonament valabil pe toate liniile de transport gestionate de către operatorul de transport RATBV SA Brașov. Aceasta înseamnă că dacă un angajat care locuiește în cartierul Noua și lucrează în Poiana Brașov, conform vechiului sistem trebuia să utilizeze două abonamente: unul pentru liniile din municipiu și încă unul pentru traseul 20. Conform acestui proiect de hotărâre, acel angajat va utiliza un singur abonament valabil pe toate liniile. Acest lucru este valabil și pentru cetățenii care locuiesc în Poiana Brașov și au locul de muncă în municipiul Brașov sau doresc să aibă acces la serviciile din municipiu – accesul la piețe, spitale, servicii mediacale, instituții publice etc.

De asemenea, se propune ca tariful noului tip de abonament este redus de la 150 lei pe lună pe toate traseele (inclusiv traseul 20), la 70 de lei pe lună pe toate liniile operate de către RATBV SA Brașov;

O altă facilitate este dată de faptul că abonamentele sunt deductibile fiscal, angajatorii putând încheia contracte de achiziție de abonamente pentru proprii angajați în condiții deosebit de avantajoase. Mai mult, dacă un angajator optează pentru achiziționarea unor abonamente pe durata unui an, aceștia pot beneficia de o reducere a tarifului, abonamentul anual fiind 700 de lei, adică pot beneficia de o reducere de 140 de lei, prețul anual al abonamentelor achiziționate lunar fiind de 840 de lei, reducerea depășind 15%. Acest proiect de hotărâre va intra în vigoare în cursul lunii august 2017.

De asemenea, grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal are în vedere continuarea discuțiilor cu RAT Brașov pentru dezvoltarea unor pachete de servicii de transport pentru turiștii care vizitează Brașovul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.